28. apr 2023 0:12
Danes: kostna juha iz zaloge z ribano kašo
pire
pečene peruti
mašanica radičev, motovilec, zimska solata s
Delo na njivi-pobrala sem ves motovilec, ki ga ni bilo malo, bi mi skoraj ušel v cvet, ter vso zimsko solato, nekaj radiča, ki ga bom še pustila, moram narediti prostor za jutrašnjo saditev-, peteršilj, več vrst solat in več vrst radiča sem posejala že v začetku aprila in je vse že zunaj. Pa peteršilj sem tudi pobrala, vse je lansko in mi je zelo dobro prezimilo . Stročji fižol bom sadila po 1. maju, če bo vreme, trenutno kaže na sam . Moram pohvaliti moža, letos, ko je že eno leto upokojen, mi je njivo in gredice uredil v nulo, vse ročno Po poznem kosilu sem se lotila trebljenja vsega. Največ sem se zamudila z motovilcem ,da sem odstranjevala koreninice. Jaz spravim neoprano in suho solato ,motovilec, radič, v posode s pokrovom, v hladilnik in sproti perem le toliko, kolikor rabim tisti dan za kosilo. Tako ostane vse , kar nekaj dni sveže. Peteršilj sem nacufala in ravno tako spravila v posodico, ko ga rabim, ga dam na cedilo in dobro sperem.
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 28. apr 2023 00:40