2. nov 2005 10:12
Mohka, kje kupiš amarant? Kako se uporablja in kaj prav zaprav to sploh je. Sem že velikokrat slišala zanj, pa bi ga enkrat sprobala. Hvala. Julija
2. nov 2005 10:12
Mohka, kje kupiš amarant? Kako se uporablja in kaj prav zaprav to sploh je. Sem že velikokrat slišala zanj, pa bi ga enkrat sprobala. Hvala. Julija
2. nov 2005 10:22
Amarant jaz kupujem v trgovini Jablana v BTCju. Loni Makaroni
2. nov 2005 11:47
Julya, amarant (firma Biotop, rjave vrečice po 500 g) kupim kar pri Sosedu-Hipermarket, na oddelku z ekološkimi živili. Izgleda kot mini proso, enolončnica ima tak fin lešnikast okus in je precej "žolcasta". Drugače je amarant "žito" (NIMA glutena), ki je zelo bogato z beljakovinami in izhaja iz Mehike. Lahko ga uporabiš kot recimo žita za enolončnice, ali pa ga zmelješ za moko (daš v peciva), lahko pa tudi pokovko narediš iz njega. Jaz ga uporabljam za enolončnice. Popražim ga na olju, dodam vso zelenjavo v dosegu rok in kuham prb. 1 uro. Všeč mi je okus, ker je precej nenavaden! Aja, pa še zelo zdrav naj bi bil ta amarant. Veliko vlaknin, kalcija in železa! LP Mohka
2. nov 2005 18:10
danes: prežganka, dodoli, rdeče zelje.
2. nov 2005 18:57
Danes: špageti s tuno in papriko, radič tjas
2. nov 2005 19:36
danes: sladko zelje, krompir v kosih, pleskavice potepinka
2. nov 2005 22:07
danes: rižota z jurčki Janja
2. nov 2005 22:15
četrtek: krompirjeva musaka, paradižnikova solata lp Julija
3. nov 2005 7:58
teleća juha s ribancima pastirova pita zelena salata Lidija...
3. nov 2005 9:00
nedelja: pečen piščanec, pomfrit, mešana solata, puding (tako dolgo že nismo jedli pomfrija, da so se ga otroci prav zaželeli) ponedeljek: kislo zelje, matevž, krvavice in suho meso torek: stročji fižol in krompir zabeljen s smetano (malo smo šparali želodce, ker smo bili kasneje povabljeni k mami na večerjo) sreda: jota s suhim mesom danes: široki rezanci z gobami in velika skleda solate jutri: bučke v omaki, pire krompir in hrenovke, pa verjetno bananini mufini GobicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Panakota z belo čokolado in penino
Ajdov kruh z orehi