17. mar 2023 22:57
Danes: rojstni dan pri mami
17. mar 2023 22:57
Danes: rojstni dan pri mami
18. mar 2023 8:06
Johana, in kaj ste dobrega jedli? Dokler lahko, naše mame vedno pripravijo hrano iz naših otroških let, ki so nam bile dobre. Zagrabila me je nostalgija, ker moja mama zaradi demence, ki se ji začenja in napreduje, ne kuha več. Ji pa jaz večkrat skuham hrano, ki se jo spominja iz mladih let. Močnik v suhi juhi, zaroštan krompir, šara, trojka, močnata koleraba, mi smo rekli vpresno zelje, eni rečejo sladko zelje...
Sporočilo je spremenil(a) malaga dne 18. mar 2023 18:59
18. mar 2023 13:11
Sobota:
Kremna zelenjavna juhica z lečo; pečene perutničke, ajdov štrukelj s skuto, karameliziran korenček; zelena solata z mangom
Pozdravček!
18. mar 2023 14:05
Zelenjavna juha, goveji zrezki v gobovi omaki, špinačni špecli,zeljnata solata s fižolom, orehova rolada z jagodno marmelado in kislo smetano. Kava
18. mar 2023 14:08
malaga je napisal/a: |
Johana, in kaj ste dobrega jedli? Dokler lahko, naše mame vedno pripravijo hrano iz naših otroških let, ki so nam bile dobre.pišem Zagrabila me je nostalgija, ker moja mama zaradi demence, ki se ji začenja in napreduje, ne kuha več. Ji pa jaz večkrat skuham hrano, ki se jo spominja iz mladih let. Močnik v suhi juhi, zaroštan krompir, šara, trojka, močnata koleraba, mi smo rekli vpresno zelje, eni rečejo sladko zelje...
malaga
|
Jedli smo:
ocvrte mesne polpete
prekajena, kuhana krača
suhe, domače
ajvar, hren,pečena paprika
krhke flancate z vinom in kvašene štraube
Mami je sicer imela r.d. že v sredo, vendar midva z možem ne moreva priti čez teden, edino konec tedna.
18. mar 2023 14:10
Sobota
18. mar 2023 14:10
Danes: tenstano kislo
v kosih
krvavice
pečenica
18. mar 2023 16:09
Danes zelenjavna juha z zdrobom, kornatska orada, tržaška omaka, pečen krompir, regrat in berivka
19. mar 2023 13:04
Nedelja:
Basmati riž s porom, korenčkom in malancani, nadevan puranji zrezek v jurčkovi omaki ; zelena solata
Pozdravček!
19. mar 2023 16:40
Danes: kostna juha z domačimi rezanci
pečen
pečen vrat s kostjo
moj motovilec, regrat iz pašnika,
nasproti moje njive, endivija
rdeč radič s
kupljeni piškoti
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 19. mar 2023 16:41
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čokoladni eklerji
Škotske mesne kroglice s pivsko omako