27. dec 2021 14:33
Danes: kisla repa
pire
krvavice -darilo iz Dolenjske, razlika je, da oni dajo vanje suho meto, pri nas pa majaron, so pa zeloooo dobre
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 27. dec 2021 17:28
27. dec 2021 14:33
Danes: kisla repa
pire
krvavice -darilo iz Dolenjske, razlika je, da oni dajo vanje suho meto, pri nas pa majaron, so pa zeloooo dobre
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 27. dec 2021 17:28
27. dec 2021 18:19
Johana, iz katerega dela Dolenjske si jih pa dobila? Ker v smeri proti Kostanjevici zagotovo ne dajejo meto v maso, pri nas v Posavju pa tudi ne.
27. dec 2021 18:25
Zelenjavno kosilo
27. dec 2021 21:12
Ognjič je napisal/a: |
Johana, iz katerega dela Dolenjske si jih pa dobila? Ker v smeri proti Kostanjevici zagotovo ne dajejo meto v maso, pri nas v Posavju pa tudi ne.
Ognjič
|
Ognjič, okolica Velikih Lašč. Sem pa našla na Kulinariki zanimivo debato o krvavicah, oz. krvavih klobasah, kaj vse se daje vanje.
https://www.kulinarika.net/recepti/mesne-jedi/koline/dom
27. dec 2021 21:58
Ja. Pri nas v Velikih Laščah, pa tam kjer je mami doma, v Slemenih, je vedno meta v krvavicah. Če je ni preveč je tudi meni všeč.
Drugače pa v soboto:
Zelenjavna juha, sirovi tortellini s paradižnikovo omako, motovilec, potica kava.
Nedelja: gobova juha, srnin hrbet v vinski omaki, špecli, solata, potica, kava
Ponedeljek :
Ostanek srninega hrbta v obaro s zelenjavo in ajdovo kašo, potica, kava
28. dec 2021 14:30
Danes: špageti carbonara
mešanica več vrst radiča, motovilec , kristalka s fižolom
zadnji košček
zjutraj pa sem spekla še eno
28. dec 2021 14:44
Kremna juha s kolerabe in zelene, losos, kus-kus in korenček s maslom in sokom pomaranče:
28. dec 2021 14:45
Torek:
Korenčkova juhica; svaljki, puranji zrezki v naravni omaki; radič s krompirjem in fižolom
Pozdravček!
28. dec 2021 16:23
Goveja juha z rezanci, pražen krompir na hitro, svinjski zrezek, piščančje perutke, solata
29. dec 2021 13:02
Sreda:
Pražena jetrca, polenta; radič s krompirjem
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Jabolčna pita s kokosom