10. okt 2003 14:46
Kumarična juha, riž s curry-jem, mešana solata. Uly
10. okt 2003 14:46
Kumarična juha, riž s curry-jem, mešana solata. Uly
12. okt 2003 8:55
FLIKE , naredimo iz testa, ki smo ga omesili iz 25 dak moke 1 -2 jajci približno 1 dcl vode -mogoče manj ali več -odvisno od debeline jajc in moke - pol žličke soli omesimo bolj trdo kot mehko testo ,ga razvaljamo na debelino noža ,razrežemo na široke pramene ,malo pustimo sušiti in jih trgamo v obliki flik oziroma krpic v slan krop in jih kuhamo 10-15 minut ,jih odcedimo in splaknemo z toplo vodo . Mi doma damo gor polivko z kislo smetano (2 dcl kisle smetane 1 dcl mleka ,1 velika žlica maščobe ,ali je to maslo ,ali margarina ali mast se sami odločite ), lahko potresemo z makom in sladkorjem ,z orehi ,lahko pomešamo z dinstanim zeljem ,lahko ponudimo k omakam... Marta
12. okt 2003 18:44
Jst mam pa en vprašanje! A mi lahko kdorkol pove kakšn recept za bikove prašnike-jajca! Vsakemu bom zelo hvaležen! Nabrisani sokol
13. okt 2003 23:47
Lahko! Vzemi po 1 kom na osebo, blanširaj jih 1 minuto v vreli vodi, ohladi, olupi. Nareži na rezine (povprek), posoli, spaniraj v moki, jajcu in drobtinah, ocvri! Pa dober tek in
16. okt 2003 13:33
segedinar Tatjana
16. okt 2003 17:15
Prekmurka flike tudi mi velikokrat naredimo, seveda z praženim zeljem( ki ga moraš ponavadi tako dolgo mešati, da se ti naredijo žulji-vsaj meni se) in pozabila si omeniti da moraš začiniti z VELIKO popra. Najboljša brezmesna jed zame! Mislim da jih bom naredila že ta vikend-spet
17. okt 2003 21:07
Kosilo v četrtek: piščančja obara z veliko zelenjave in vodnimi žličniki ter lešnikova potička za posladek. danes: pečene trilje (ribe), krompir v kosih s peteršilčkom in solata. Jutri pa začnem z dieto, zato bo kosilo prilagojeno. Špinača kuhana v sopari in začinjena z začimbami zame, ter piščančji zrezek na žaru, ter kremna špinača in pire krompir za moje korenjake. Pozdrav od
18. okt 2003 16:19
Pire krompir, stročji fižol v smetanovi omaki in popečen puranov zrezek. Seveda zelena solata z jajčkom. Lep pozdrav! Anja
20. okt 2003 16:02
Včeraj, ko smo praznovali: sipa v solati, krompirjeva solata z motovilcem, pečen krompir s sestavinami za pico, pečeni puranji zrezki z nadevom iz šampinjonov, česnova omaka; za posladek rolada in after eight palačinke LP Tina
24. okt 2003 13:23
Ja, kakšne pa so te after eight palačinke? Sliši se mamljivo ;-)))) JasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem
Sendviči iz ajdovih rogljičkov