8. apr 2004 9:15
Jaz jih nič ne lupim, odstranim samo kakšen neprimeren zunanji list in jih operem.
Ponavadi jih skuham v vodi potem pa preložim v nižjo posodo tako, da so lepo ena zraven druge in jih zalijem z mešanico soli, česna, peteršilja, olivnega olja in vina (to omakico vlivam po artičokah tako, da pride tudi med lističe). Posodo nato zaprem in še nekaj časa dušim, da se okusi lepo prepojijo. Mene ta način priprave malo spomni na buzaro... Sem se pa zadnjič poglobila v te zadeve in ugotovila, da jih Jamie čisto oskubi in šele nato pripravi. Lahko pa se jih da tudi v posodo in se voda nalije le do polivice pa se tako kuhajo. Načini priprave so res raznovrstni...baje se lahko pečejo tudi na žaru ali pa jih narežeš na četrtinke in popečeš v ponvi s kakšnimi dišavami. Lahko se ponudijo same ali pa s kakšno omakico, kamor se potem pomaka vsak listek posebaj.
Niso pa primerne za zelo lačne, ker je z njimi veliko dela (saj moraš izsesati vse zunanje listke in šele notranjost je takšna kakršna je pri vloženih) in bolj malo "mesa" ampak meni je to še slajše!
Zala, ti kar pogumno! Potem pa sporoči, če so ti bile všeč.
Kako pa jih pripravljate ostali?
LP!
Darja