20. apr 2024 10:08
Segedinar, pire krompir in orehova rolada polnjena s smetano in maskarpon sirom.
20. apr 2024 10:08
Segedinar, pire krompir in orehova rolada polnjena s smetano in maskarpon sirom.
20. apr 2024 12:45
Sobota:
Gobova juhica z mesnimi cmočki; taškrline z mesnim nadevom, povaljane na drobtinah; motovilec
Pozdravček!
20. apr 2024 14:37
Dragička,kaj so taškrline
Danes: mesna musaka
rdeč radič in endivija s
20. apr 2024 15:25
Taškrline, tako je rekla moja mama..., prav zaluštalo mi se danes, da sem napisala to besedo.
Krompirjevo testo narezano z okroglim modelčkom, nadevano s kroglico mletega mesa, prepognjeno, skuhano in povaljano na drobtinah. Kakšenkrat v nadev zmešam polovico špinače. To že dolgo let nisem delala, moja otroka sta jih oboževala.
Zanimivo, kako v ušesih slišiš kakšno besedo od pred 60-ih let... taškrline, eingemahtec, kurčeki... Nostalgičen dan.
Pozdravček!
20. apr 2024 16:13
https://www.dnevnik.si/1042730977
Bi rekla, da so taškrline opisane v zgornjem članku. Tudi jaz še nisem slišala zanje...
20. apr 2024 16:49
Ooo, Venturini..., na misel mi ni padlo, da bi šla izkat po spletu. Evo, prav vesela sem, viš, isti recept, kot je moj. Samo, da se mojega recepta spominjam pred 60-imi leti. Res je, mama je kakšenkrat naredila s trdo slivovo marmelado. Joj, kk je to bilo dobro.
20. apr 2024 19:19
Hvala obema, to mora biti pa zelooo, zelooo dobro.
21. apr 2024 0:11
Nisem vedela, da se temu tako reče. Pred cca dvajsetimi leti, sva z mamo hoteli narediti nekaj novega za prilogo k mesu. In sva iz krompirjevega testa naredili štrukelj in ga napolnili z naribanim sirom ter ga zavili v folijo in skuhali. Sčasoma sva sva recept prirejali in dodajali različna polnila. Sedaj pa bom poskusila tudi po tvojem receptu Dragička.
Sporočilo je spremenil(a) malaga dne 21. apr 2024 00:12
21. apr 2024 13:12
Nedelja:
Kostno-goveja juhica; bulgur na slanini, pražena paprika, popečena teletina na trakce; matovilec z zeljem
Pozdravček!
21. apr 2024 13:44
Danes: kostna juha z ribano kašo
pečen rdeča paprika
v cvrtniku
pečen
endivija in rdeč radič s
kupljeni vanilijevi roglički
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučke s sirom
Pirini svaljki s pršutom