29. jan 2007 21:40
anja, recept za
domače koruzne tortilje sem že dala v bazo, evo ti link:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4361
Bom zelo vesela, če jih boš probala:)
Sicer sem jih tokrat delala malo drugače: najprej sem zmešala moki in začimbe, kot v receptu, potem pa poparila vse skup s cca 3/4 l kropa. Ko se je toliko ohladilo, da sem lahko delala, pa sem dodala še kar precej moke (koruzne), po moje še enkrat toliko, da sem dobila testo prave konsistence.
Rezultat: današnje tortilje so bile mehkejše od onih, ki jih zamesiš z mlačno vodo in nič ne popariš prej, je pa res malo več packanja, ker moraš dvakrat dodajat moko - ker če dobro popariš moko, potem je testo zelo mokro in mehko in ga ne moreš valjat, zato moraš nujno dodat moko, da dobiš sicer mehko, vendar ne lepljivo testo.
So pa nama bolj všeč kot pšenične, probaj, vsaj kdaj za spremembo, itak je koruzna moka baje bolj zdrava, hehe:) Moram naredit mal reklame, ko pa tega recepta ni še nihče ocenil;)
No, ker sem delala po tem postopku, je prišlo testa temu primerno več in bojo jutri spet tortilje in sicer verjetno
tacosi z jajci in sirom, pa seveda zelenjavo za zraven:) Pa ker sva gvakamole pojedla, bo zraven skutno-smetanova omakca s svežimi zelišči.
Aja, a je katera že probala ingverjevo pivo (je brez alkohola)? Nama je bilo namreč ful zanič... Pa tako sva se veselila, da bova probala:)
Veri