19. okt 2022 0:04
Ossi je napisal/a: |
Hvala Trixi - pocivam, upam, da hit mine. Dragicka hvala - sigurno poskusim narediti po tem receptu. Ossi
|
Čimprejšnje okrevanje , tudi iz moje strani
19. okt 2022 0:04
Ossi je napisal/a: |
Hvala Trixi - pocivam, upam, da hit mine. Dragicka hvala - sigurno poskusim narediti po tem receptu. Ossi
|
Čimprejšnje okrevanje , tudi iz moje strani
19. okt 2022 8:15
Včeraj: boranija, šmorn
Danes: govja juha s palačinkami, goveji zrezki v omaki, krompir v kosih, stročji fižol
Jutri: zelenjavna juha, makaroni z bolonjsko omako, zelje, motovilec
19. okt 2022 9:53
Dragička je napisal/a: |
Ossi, saj ne vem, če se mu prav tako reče, ampak vendarle... Skuhala sem cel, neolupljen krompir. Malček ohlajenega sem olupila in prepolovila. V ponvico sem dala maslo in zeliščno maslo, da se raztopilo. Krompir sem solila, poprala in posula z rdečo papriko. Vse to sem pražila na tem maslu kakšnih 10 minut. Pozdravček! |
Se mi zdi, da si imela v mislih "sotiran krompir"
Sotiranje je poseben način hitrega pečenja oziroma praženja na maščobi v ponvi. Sotiramo lahko drobno narezano meso in drobovino, kuhano ali svežo zelenjavo in zelenjavo iz konzerv. Zelenjavo skoraj vedno sotiramo na maslu.
Vsekakor dobra ideja in verjamem da je bilo odlično.
19. okt 2022 14:43
Issi, se pardoniram, verjetno je res ta naziv "sotiran"...
Sreda:
Gobova juhica; kislo zelje dinstano, potem pečeno v pečici s kračo, krvavica in ajdovi žgančki; gozdni sadeži s sladko smetano (ni slikic glavne jedi, ker so bili obiski)
Pozdravček!
19. okt 2022 16:59
Danes: milijonska juha
knapovsko ali šmorn
mešanica radičev s
19. okt 2022 19:51
Danes makaronovo meso, solata z vrta
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. okt 2022 19:52
20. okt 2022 13:42
Četrtek:
Svedrčki z bologneze omako; zelena solata
Pozdravček!
20. okt 2022 23:39
Danes: na pohodu testenine
"makaronflajš" z italijanskimi testaninami-raschiatelli , podobne majhnim čolničkom-zelooo dobre
mešanica radičev s
21. okt 2022 14:36
Petek:
Porovo-korenčkova juhica s kosmiči; gov.golaž, njoki; zelena solata; bučnica
Pozdravček!
21. okt 2022 19:49
Včeraj ostanki makaronovega mesa za moža, zame gamberi, mešana solata, sin Mcdonalds...
Danes goveja juha z rezanci, krompirjeva solata, po pariško file ribe, pečen oslič, sacher kocke ( kupljene) s smetano
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Kraljevska jajčka s holandsko omako