Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

15. maj 2016 18:13

Danes nas je spet malo odneslo proti Indiji. Piščanec, amriniran v mnogih začimbah in z jogurto, pečeno na mreži v pečci, da se je sok lepo stekal v pekač. Zraven žafranov riž, pa krompir z zelenjavo in gorčičnimi semeni ter kurkumo. Nekaj ocvrtih kroglic iz čebule, indijskih začimb in čičerikine moke. Zraven čisto evropska zelena solata z domačega vrta in za saldico jagodna smetanova krema na biskvitu.

mamamia

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

15. maj 2016 18:19

Mamamia kako narediš ocvrte krogljice iz čebule?

Pri nas danes: cvetačna kremna juha, goveji zrezki v omaki, krompirjevi njoki, zelena solata.

testeninca

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12957

15. maj 2016 18:50

Babka je napisala:   

Trixi, saj ni treba odgovorit, ampak dolgo se že pripravljam, da te vprašam? Zakaj pa zase kuhaš drugače kot za tvoja fanta???     Babka, si mi vzela iz jezika, sem tudi sama opazila.  

mopsika

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. maj 2016 19:45

Danes pri nama pečen mlad krompir, ledenka v solati in pečen mesek. Mlad krompir je pa tale čas res nekaj najboljšega, kar si lahko privoščiš.

Sem se pa uspešno prebila skozi to pusto nedeljsko popoldne brez sladkega razvajanja, kar si štejem v posebno čast.

naor

NENA58  

član od: 28.6.2009

sporočila: 439

15. maj 2016 19:56

Petek: zelenjavna juha, dušena blitva, pečeni osliči, basmati riž, zelena in zeljnata solata

Sobota: goveja juha, pečeni puranovi zrezki, šparglji, krompir v kosih, zelena in zeljnata solata

NENA58

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

15. maj 2016 20:33

pri nas pa danes špinačna juha, svinjiski zrezki v gobovi omaki, vlivanci

za večerjo pa sirov štrudel ter bela kava 

majaos

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8896

15. maj 2016 21:06

mišzmoke je napisal/a:
@breskva, ma, prisežem, ena sama sem (prevod: lepo prosim, ne me vikat)

@Dragička, kakšna so to "kolinska jetrca"? 

mzm

KOLINSKA JETRCA:

Nakockano sv. meso in sv. jetrca v omaki. Zraven čebula, česen, lovor, sol, poper, rdeča paprika, vino.

Najboljše sem jedla na kolinah pri moji svakinji.

Pozdravček!

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15423

16. maj 2016 11:35

mopsika je napisal/a:
  Babka je napisala:   

Trixi, saj ni treba odgovorit, ampak dolgo se že pripravljam, da te vprašam? Zakaj pa zase kuhaš drugače kot za tvoja fanta???     Babka, si mi vzela iz jezika, sem tudi sama opazila.  

mopsika

Predvsem zato, ker imam omejitve v prehrani, nisem preveč ljubiteljica mesa, enolončnic in jedi, ki jih moja dva obožujeta. Tako si pogosto pripravim kaj zelenjavnega ali morskega, lahkega. Meni čisto zadostuje nekaj kalamarov ali  sardonov ali nekaj škampov ali file ribice in zraven zelenjava /solata, ali pa bučke s paradižnikom in mocarelo iz pečice. Pa pirini, riževi rezanci. 

Pri belih ribah smo si še enotni, pa še ni prav velike želje po njih, bolj na morju. Ko pa sta še hčerki prisotni pa nekako kombiniramo, da je vsem prav. Starejša s fantom ima rada podobno hrano kot jaz in včasih se mi trije malo pockljamo, pa še prijetneje je. 

Sicer če ne zdaj, ko sem stopila v drugo polovico stotice, kdaj pa naj jem, kar mi paše. Dokler bo volja in čas pa bom razvajala moje najdražje.

Danes bodo medaljončki v žajbljevi omaki, dušen riž z zelenjavo, zelena domača solata z naribanim korenjem in redkvicami. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2016 11:43

jaša  

član od: 1.2.2008

sporočila: 1011

16. maj 2016 12:30

Tudi jaz kuham dvoje različnih obrokov, ki jih je 3-5 x dva.

partner se prehranjuje drugače kot jaz.

skratka je ogromno dela pripravljanje obrokov, uravnoteženih ....pa po kcal...

jaša

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

16. maj 2016 12:37

Pridne ste, ni kaj. Hvala za mamljive slike in odlične ideje, mene je danes premamila babkina sobotna slika stročjega fižola s korenčkom in pirejem,  le da bomo mi jedli povsem brezmesno različico.

RadaJem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti