Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Katarinči  

član od: 27.12.2015

sporočila: 4497

18. apr 2016 17:41

Vanja, kambala je velika in zelo okusna in cenjena morska riba, nahaja se v predelih severnega atlantskega oceana, kjer najdemo tudi velika lovišča bolj znanih trsk. Kambala sodi med večje ploščate ribe, na telesu ima take "grahaste" bradavice. Zanjo sem prvič izvedela iz čudovite knjige iz mojega otroštva z naslovom Pogumni kapitani, avtor je Rudyard Kipling, ki opisuje življenje ribičev med ribolovom na območju Velikih Sipin ob otoku Nova Fundlandija ob severovzhodni obali Severne Amerike.

Sskj:  kambala kámbala -e ž (ȃ) zool. na morskem dnu živeča ploščata riba, ki ima na koži bradavičaste izrastke, Pleuronectes

Prilepila sem  sliko ki sem jo našla na spletu: https://www.google.si/search?q=kambala+riba&esp 

Spodaj pa še link, kakšna je videti na krožniku

https://www.google.si/search?q=kambala+riba&esp 

Katarinči

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

18. apr 2016 17:51

Ni me bilo, ker sem se sama mal potepala in čist nič nisem kuhala...

Danes: piščanec v šampinjonovi omaki, njoki in solata iz korenja in cvetače, morda bo še kaj, če se mi bo glih ljubilo, hahaha............

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Katarinči  

18. apr 2016 18:49

Danes za kosilo:

"ta boljša" prežganka (recept stare šole, konkretna ) z jajčkom ali na maslu popečenimi kockicami belega , špageti carbonara s kockicami in trakci popečene šunke za gopode in špageti s popečenimi bučkami s česnom in peteršiljem za damo-kuharico, solata kristalka in radič.

Za posladek pa zadnji koščki bučnega biskvita z bučno marmelado, čokoladno glazuro, jagodami  in jagodno omakco

Aja, barva tega njamastičnega biskvita je lepo rumenozelena, kot se vidi na zgornji fotki, na spodnji fotki je namreč biskvit močno preosvetljen , je pa zato jagodna omakca lepa, kot se šika  

Katarinči

Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 18. 2016 18:49

Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 18. 2016 20:35

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

18. apr 2016 19:47

Danes: domači široki rezanci s tunino omako, mešana solata

breskva

Katarinči  

19. apr 2016 12:18

Danes (predvidoma):

mesna goveja juha s kroglicami in drobnjakom, zrezki iz piščančjih prsi v česnovo-mlečno-smetanovi omaki, ocvrti doma narejeni krompirjevi svaljki, solata kristalka, posladek še nedefiniran

, popravljam oziroma javljam spremembe 

Danes dejansko :
mesna goveja juha s kroglicami, puranji zrezki v česnovo-mlečni omaki, doma narejeni puhasti ocvrtki iz jajc, ostre moke,  pireja (in ščepca sode bikarbone, da ocvrtki ne vpijejo maščobe), govedina iz juhe v lovski omaki s kislo smetano, brusnični džem, solata kristalka, za posladek je  na  zmanjkalo časa ...

Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 19. 2016 19:26

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12958

19. apr 2016 12:51

Danes:   čufti v paradiznikovi omaki,  pire,   kristalka.

mopsika

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8897

19. apr 2016 12:57

Torek:        

Pozdravček!

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15424

19. apr 2016 17:39

Danes goveja juha z gresovimi cmoki, stefani pečenka, pečeno korenje, pastinak, pražen krompir, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Katarinči  

19. apr 2016 19:15

Klepec je napisal/a:
Katarinči, kako pa narediš ta bučni biskvit? A izdaš recept?

http://www.kmetijaklepec.si/pages/o-kmetiji-klepec

Recept za sočni in slastni bučni biskvit sem našla kar tu na KulSlo:

http://www.kulinarika.net/recepti/18643/sladice/bucni-b ,

zdaj pa malce "eksperimentiram" z njim in ga vsakič malenkostno spremenim. Tokrat sem ga uporabila za preprosto , polnjeno z domačo marmelado oziroma džemom iz zelenih cuket s čokoladno glazuro, kose tortice sem pred serviranjem bogato prelila s pretlačenimi svežimi jagodami. Običajno k receptu vsakič napišem mnenje oziroma poročilo o uspehu  (tokrat se malo obiram ), oddala bom tudi nekaj uspelih fotografij.

Biskvit je res prima in sem zelo vesela, da je alim ta odlični recept delila z nami na straneh KulSlo 

Katarinči

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti