23. avg 2007 23:08
Še moja zgodba: S fantom sva zadnja 4 leta živela v mali garsonjeri v Lj. On že dela, jaz še študiram (še malo). Pred dobrim tednom pa sva izvedela, da se prodaja stanovanje v njegovem kraju. 105 tisoč € oz. cca. 25 mio SIT - 92 kvadratnih metrov. Kje naj jih potegneva? Naj povem, da že kar nekaj časa iščeva ali parcelo ali pa stanovanje na gorenjskem. Oh, ja. To nama ni dosegljivo! Normalne parcele vsaj 500 kvadratov velikosti pod 60 tisoč € NI! In sva začela računat in razmišljat o omenjenem stanovanju. Jaz bom prodala svoje delnice - 8 tisoč € in on ima navarčevanega denarja 7 tisoč € - nekaj je že, a še zdaleč ne dovolj. Zaprosil je za preostali del kredita, ki so mu ga odobrili, zaradi k sreči njegove dovolj velike plače. Pred najemom kredita pa so se moji starši ponudili, da takoj prispevajo 30%, čez pol leta pa še ostalih 20% moje polovice. Nepričakovano, a neizmerno hvaležno. Fantu je tako potrebno vzeti precej manj kredita, sploh pa si bova lahko takoj uredila stanovanje, ki je sicer urejeno, le opremo, ki bo vzeta ven, bova nadomestila + beljenje in obnova parketa. Zdaj, tako: stanovanje bi kupila z ali brez pomoči svojih staršev. So nama pa zelo zelo olajšali vse skupaj in omogočili, da takoj urediva stanovanje. Drugače bi ga počasi, iz meseca v mesec po malem. Do konca življenja bom hvaležna staršem za njuno pomoč, saj sta mi pomagala uresničiti sanje...ki bi bile sicer uresničene , pa vendar dosti kasneje.
jessy6