Študij na dobi

natali  

član od: 26.6.2003

sporočila: 44

tema odprta - 30. jul 2007 8:38 | ogledi: 2.755 | odgovori: 7

Pozdravljeni

Obračam se na vas, ker predvidevam, da ima mogoče kdo sam ali kateri od bližnjih kakšne izkušnje z študijem na Dobi. Zanimam se za študij na daljavo, torej preko računalnika. Malo še oklevam zato bi prosila za čimveč informacij.

Hvala

Natali

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

30. jul 2007 10:23

HM...S samim študijem na daljavo nimam izkušenj/nikogar ne poznam, tisto, kar pa sem jaz spremljala pred nekaj leti, pa je bila bolj instant varianta. res dobiš diplomo, se pa menda ne more primerjat s "pravo fakulteto". moncika

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

30. jul 2007 10:30

Jaz pa sem delala študij na daljavo, pa se mi ni zdelo nič instant - smo delali seminarske in na koncu morali znati iste učbenike, kot tisti na rednem študiju. Edino, kar mi je bilo lažje, kot na rednem študiju je bilo, da smo imeli samo en predmet naenkrat in na koncu pisali izpit. Pa seveda stroški - kljub šolnini sem še vedno veliko prišparala v primerjavi s študijem v Ljubljani. matilda

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

30. jul 2007 11:05

predlagam ti, da primerjas z Visoko poslovno solo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Sama sem trenutno koncala prvi semester VPS studij na daljavo na omenjeni fakulteti, sem ful zadovoljna, izpiti se ne prekrivajo, po vsakem zakljucenem sklopu predavanj je izpit in potem naprej. Seminarske naloge niso obvezne, razen pri enemu predmetu v prvem letniku. Pa tudi potem, ko isces sluzbo, dajo delodajalci veliko na to iz katere sole prihajas in nasa fakulteta ima EQUIS akreditacijo (http://www.efmd.org/html/Accreditations/cont_deta ), trenutno edina v Sloveniji in ena redkih v Evropi. Tako, da se ti splaca dobro premislit. vida70 Sporočilo je spremenil(a) vida70 dne 30. jul 2007 11:10:43

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

30. jul 2007 13:29

jaz sem bila vpisana na Dobo, pa sem že takoj prvi mesec vse skupaj pustila, meni ta način ni odgovarjal. ko sem se vpisala v "šolo s predavanji" sem jo brez problemov končala v roku in tudi diplomo. premisli, vse je odvisno v načinu študiranja. Preko Dobe je bilo treba kar dosti sodelovanja preko računalnika (prvi predmet je bil informatika). Glede na njihovo predstavitev, ti ni bilo treba imeti doma PC, ampak si svoje obveznosti lahko naredil v službi (npr. pol ure na dan), Jaz se s tem ne strinjam, pa tudi ostali, ki so že študirali na dobi, so pozneje priznali, da ni ravno vse tako kot je bilo razloženo ob predstavitvi. Skratka, tudi tu moraš biti discipliniran in opravljati določene obveznosti. Razlika je pač samo, da bo predavanja v določenem kraju ob določeni uri, tu pa se vsedeš za računalnik kadar pač imaš čas. LP smrkolina

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

30. jul 2007 14:05

HAJ!

Sicer sem študentka študija ob delu (ne na daljavo) in zaključujem študij  programa poslovanje (t.i VII stpnja). Tudi VI. stopnjo sem uspešno zaključila z diplomo na taisti šoli in sem z delom, učitelji oz. predavatelji in izborom predmetov ter njihovo kvaliteto zelo zadovoljna.

Kolegica se je zaradi narave dela prepisala na varianto študija na daljavo, poznam jih še tudi nekaj, in vsi so istega mnenja, da je tu potrebna disciplina in sprotnost dela.

Če želiš kaj več, postavi konkretno vprašanje in z veseljem ti odgovorim na zasebno pošto ali kar tukaj.

Zdaj ravno ne vem, kaj te zanima, pa mi lahko pišeš kdajkoli.

titta

natali  

član od: 26.6.2003

sporočila: 44

18. avg 2007 20:52

Hvala za odgovore. Saj imam en kup vprašanj Titta. Te ne bom obremenjevala ampak se bom še malo pozanimala pri njih...30 avgusta bom šla na informativni dan in potem se bom odločila. Hotela sem slišati mnenje ostalih, ki hodijo na omenjen faks. Je pa res, da je pri študiju na daljavo potrebna disciplina, vendar pri meni drug študij na žalost ne pride v poštev. Lep Pozdravček Natali

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

18. avg 2007 21:43

ok.

če pa te zanima še kaj, kar je "mimo" tistega, kar bodo povedali, pa kar pogumno z vprašanji na plano!

Uživaj počitnice!

titta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti