1. avg 2007 10:26
multicolor, mogoče bom požela neodobravanje drugih, toda pri nas je potekalo tako, da dokler sem mu dajala enostavne stvari, kot je npr. zmečkan kuhan korenček, kuhan krompir, kuhan brokoli, kuhanega piščančka, me je dečko gledal tako kot da si je mislil naj to kar sama pojem...veš, na začetku smo se malo borili in jaz si nisem upala prav preveč eksperimentirat, veš kako so nas prestrašili v materinski glede alergij!!! samo potem ko sem jedem začela dodajat malček olivnega olja, eno malenkost (par zrnc) soli, kakšno žličko kisle smetane ali pa kak sirček za mazanje, so zadeve hitro šle v promet. počasi smo prešli na hrano, ki jo jemo tudi mi. če sem recimo njemu naredila telečje meso s krompirjevim pirejem, smo jedli tako tudi mi, recimo da smo imeli zraven tudi grah in solato, pa sem mu dala oboje za probat. in tako je sprejemal vedno več novih okusov. seveda (trkam na les) se zavedam, da naš ni imel nobene reakcije in je zato tako lepo uspevalo. nekako si mislim, da tudi otrokom samo kuhano in neslano, pač ni všeč. no, nekaterim je, naš je pač bolj podoben meni in ima rad bolj domačo kuhano hrano kot so golaži, mineštre, pireji...
poskusi morda s kakim ne ravno hudo začinjenim golažem, zraven mu skuhaj pire ali pa testeninice, speštaj not sirček...boš vidla, če mu gre, potem nadaljuj in vedno več si upaj.
Sporočilo je spremenil(a) TanjaG. dne 01. avg 2007 10:28:52