Otok samos

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

30. jul 2007 11:39

aragorn, torej ste letovali še nad našim hotelom - midva sva bila v Helen Yolandi - prijaznosti res od vseh zaposlenih, pa tudi samo tistih, ki kaj pripeljejo. Nama je bilo fantastično, ko je bil hotel lociran izven centra mesta, vsak dan sva lepo peš hodila na plažo, ki je bila kak km stran, najela senčnik in ležalnika, pa sva preživela super dopust. Je kdo kaj raziskoval plaže od Karlovasija dalje? Baje naj bi bile pravljične, midva sva se podala na pot in sledila oznakam na skalah, prišla pa po dobri uri in pol na vrh enega hriba - potem pa obupala (najbrž bi se počasi začela spuščat, a sva se lepo vrnila na najino stalnico plažo Tsamadou), baje obstaja druga pot, ki gre čisto ob morju - sva dobila podatke v Koumaradei-ju, a žal predzadnji dan. Tudi midva se gotovo še vrneva, ampak vsem svetujem da se odpravijo za minimalno 14 dni... Aja, s pristajanjem smo imeli srečo, ko sva prispela (5.6.) nas je pripeljal slovenski pilot, nazaj pa najeto ukrajinsko letalo skupaj z njihovim pilotom, pa ni bilo nobenih težav, jaz sem obakrat uživala v vožnji!!!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

30. jul 2007 11:54

svak in svakinja sta bila na samosu z otrokoma in so se vrnili navdušeni. Po otoku so se ves teden vozili s skuterji, pretežno pa vasicah v notranjosti otoka, seveda so si ogledali tudi splošno znane znamenitosti, zadrežvali so se po gostilnicah v vasicah in komunicirali z domačini, doživeli kup zanimivih anegdot,  iskali skrite kotičke, pa drugič spet vrvež po turističnih mestecih...pravijo, da je otok resnično lep, da so uživali in jim ni bilo dolgčas.

je pa res, da so ljudje različni in kar je nekomu super, je drugemu komaj znosno in dolgočasno. Mamamia

mamamia

alenka  

član od: 1.4.2004

sporočila: 30

30. jul 2007 18:49

Res sem navdušena nad vašim pisanjem, očitno smo si izbrali kar prave počitnice, seveda pa vam sporočim ko se vrnemo, potujemo nameč petega septembra.Komaj že čakoamo. alenka bezjak

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

30. jul 2007 20:39

Tudi sama sem šla najprej na Samos, v Ireon, kjer je bilo mogoče za nas premirno, glede na to, da smo šli tja družba brez otrok, včeraj pa smo se vrnili iz Crikvenice (Selce) in je res šok terapija. Ljudi kot mravelj, na Samosu pa smo imeli celo plažo zase. No, v Selce me ne bo več, čeprav so ljudje prijazni, česar do sedaj na Hrvaškem nisem bila ravno vajena, na Samos bi pa še šla, nekoč z družino. petkica

darjasova  

član od: 26.7.2006

sporočila: 47

2. avg 2007 11:49

Lani na Samosu je bil pa zame osebno najslabši možen dopust. Vse trikrat dražje kot pri nas ali CRO. Non stop ful močan veter. Ogromni valovi, da se sploh ni dalo plavat in ledeno mrzla voda. In to konec avgusta. V bistvu se na Samosu takrat skoraj nihče ni kopal. Vsi so se samo sončili na plaži. Sonce je bilo pa zelo močno in je bilo zelo vroče. Vsi so se šli v morje samo na itro zmočit, nihče pa ni plaval zaradi valovov. Pa da si slučajno ne bi zmočil glave, ker bi si takoj lahko prehlasdil ušesa zaradi močnega vetra. Kos si se pa zmočil, te je ba zeblo kot hudič zaradi vetra. V glavnem nikoli več tja. Hrnaa je bila zanič v hotelu. Kar naprej eno in isto, tako da sem mogla ven hodit jest. V glavnem dopust sem preplačala da glava boli. Za ta denar ki sem ga dala za en teden samosa bi se imela super fino na Hrvaškem en mesec. In komaj čakam da grem v soboto na Hrvaško na Kvarner. Grčija me definitivno ne vidi več. Drugi pa kakor želite. Aja pa če si hotel kam si si moram po Samosu obvezno voziti ali z avtom ali s skuterejm, ker peš nikamor ne prideš ker je tako velik otok. Vsi norijo po cestah. Nihče ne vozi po predpisih. Tudi v rondojih se vozi drugače kot pri nas in moraš bit ful previden. V glavenm iz tega dopusta sem prišla utrujena in ne spočita kot bi pričakovoala. V glavnem bad. Zanimive so bile edino vasice in mesta in lepe plaže samo za pogledat, za kaj več pa ne. LP M. Pač to je moje mnenje, kot sem že zadnjič napisala. Drugi pa naj uživajo! Sto ljudi, sto čudi! darjasova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti