Termo sgd

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

26. jul 2007 15:01

V Šempetru je Rimska nekropola, čisto zraven imajo odličen kebab. V bližini je pizzeria Nekropola, kjer imajo še kar dobre pice. Pa gostilna Rimljanka, kjer imajo poceni in dobra kosila. V bližini je čudovita Jama Pekel, ne vem pa, če je odprta čez teden. Firmo pa ne poznam, vendar ti želim veliko uspeha na razgovoru in kot je rekla moja predhodnica: zanesi se na svoj občutek. Lep dan, SMILE28

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

26. jul 2007 15:42

Se orpavičujem, bom še čist mal zasmetila to temo:

Enkrat v lanskem letu je prišel v našo trgovino sosed iz bližnje hiše (fanta poznamo in je naša redna stranka)

z njim pa je prišel eden od podizvajalcev, ki so zidali bližnji Mercator. Nabavil je za cca 100€ (takratnih 24.000 SIT) in prosil, da mu izstavimo dobavnico, ki jo je tako kot veleva praksa podpisal in seveda dodal, da bo zadeva plačana ob roku. Medtem si je ta sosed ogledoval neke stvari na polici in ga je šef vprašal, če gospoda pozna in je fant odgovoril, da ni problema, da je možakar zanesljiv.

Zalomilo se je že v tistem hipu, ko smo dobili vrnjen račun (na kuverti je pisalo ODSELIL), ko je naslednjič prišel tip sam v trgovino, sem mu osebno izročila račun in ga prosila za plačilo in seveda pojasnilo. Odgovoril je, da je selitev v teku in da bo račun poravnal v dnevu ali dveh.

Šele potem, ko je odšel, sem jaz TRAPA šla pogledat na ustrezne strani na internetu in prišla, do spoznanja, da lahko pozabim na svojih 100€  oziroma, da bom do njih lahko prišla le po sodni poti - če

Pripeljal ga je sosed, s katerim korektno poslujemo, potrdil je, da je zanesljiv, podatki pa so kazali nekaj čisto drugega - računi blokirani, dolgovi na vseh koncih in krajih. 

No - moja opeklinca jev bistvu majhna, mislim pa, da je ogromno takih, ki so se opekli za bistveno drugačne zneske.

Pokličite smetarje

rrr

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

26. jul 2007 15:54

No ta firma nima blokiranih računov, preverjeno.˙ Kar pa ne pomeni vedno, da so tudi delavci ustrezno plačani (samo kot opomba).

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

26. jul 2007 16:55

galyka je napisal/a:
Popolnoma neprimerni odgovori na zastavljeno vprašanje pa tudi to, da če vprašanje postavi nekdo, ki ima že "status" na forumu, dobi "fer" odgovore, druge pa skoraj spljuvate. Pa še temo zasmetite.
Se zelo strinjam! Glede tega, ali je vprašanje pametno ali ne, pa se mi zdi, da primorka bo na razgovor očitno šla in če bo sprejeta v službo, ne verjamem, da bo službo zavrnila, ker je nekdo rekel, da firma nima plačanih računov ali ker bo nekdo tu pojamral o neizplačanem regresu. Je pa take drobne informacije dobro vedeti prej, da nisi potem preveč presenečen, ko te po enem letu useka nepripravljenega. Mogoče si vmes dobiš še kaj bolj sigurnega. Pa tudi te informacije, ki jih najdeš na ajpesu niso nobeno sigurno merilo - najbolj konkreten primer, ki ga poznam, je moja mama - delavcem je plačo izplačala pred krediti in svojimi prispevki. Srečno primorka, ti želim eno vredu službo, pa bo mogoče potem tudi drugje v redu... matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 26. jul 2007 16:55:57

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti