26. jul 2007 15:42
Se orpavičujem, bom še čist mal zasmetila to temo:
Enkrat v lanskem letu je prišel v našo trgovino sosed iz bližnje hiše (fanta poznamo in je naša redna stranka)
z njim pa je prišel eden od podizvajalcev, ki so zidali bližnji Mercator. Nabavil je za cca 100€ (takratnih 24.000 SIT) in prosil, da mu izstavimo dobavnico, ki jo je tako kot veleva praksa podpisal in seveda dodal, da bo zadeva plačana ob roku. Medtem si je ta sosed ogledoval neke stvari na polici in ga je šef vprašal, če gospoda pozna in je fant odgovoril, da ni problema, da je možakar zanesljiv.
Zalomilo se je že v tistem hipu, ko smo dobili vrnjen račun (na kuverti je pisalo ODSELIL), ko je naslednjič prišel tip sam v trgovino, sem mu osebno izročila račun in ga prosila za plačilo in seveda pojasnilo. Odgovoril je, da je selitev v teku in da bo račun poravnal v dnevu ali dveh.
Šele potem, ko je odšel, sem jaz TRAPA šla pogledat na ustrezne strani na internetu in prišla, do spoznanja, da lahko pozabim na svojih 100€ oziroma, da bom do njih lahko prišla le po sodni poti - če
Pripeljal ga je sosed, s katerim korektno poslujemo, potrdil je, da je zanesljiv, podatki pa so kazali nekaj čisto drugega - računi blokirani, dolgovi na vseh koncih in krajih.
No - moja opeklinca jev bistvu majhna, mislim pa, da je ogromno takih, ki so se opekli za bistveno drugačne zneske.
Pokličite smetarje
rrr