Komarji

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

16. jun 2010 8:26

Za obrambo pred insekti uporabljam električni muhomlat. Deluje izjemno učinkovito , letos pri nas skoraj da ni niti ene muhe ali kakega drugega krvosesa. Priporočam. lp hedonist

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

16. jun 2010 8:29

Mogoče je to vprašanje za proximo: kolega, ki je potoval po južni Aziji, je jedel dodatek B vitamina, ki naj bi 'odganjal' komarje. Pravi, da je delovalo. Je kaj na tem? Hvala za odgovor, Mateja

lipa1  

član od: 19.10.2007

sporočila: 193

16. jun 2010 22:13

Meni pomaga Etera gel, ki hladi po piku in hkrati odganja komarje. Res pa ima za nekatere neprijeten vonj. Mene ne moti.

lipa1

sladkosnedko  

član od: 6.2.2008

sporočila: 223

17. jun 2010 8:05

Hedonist lahko prosim opišeš kako deluje ta muhomlat.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. jun 2010 8:23

sladkosnedko, nisem hedonist, odgovorim ti vsen lahko:

muhomlat, je ena taka naprava na električni pogon. Sestoji se iz ene bele plošče na kateri je narisan krog premera 5 cm erdeče barve. Ko komar ali muha leti in to zagleda, je firbčen in zleti v bližino kroga, da vidi kaj je to za ena zadeva. Senzor to zazna in ga ena gumijasta lopatica mlatne ( odtod ime ). Nobene kemije, zelo v redu.

ežoj

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

17. jun 2010 8:40

Hvala Ežoj, zadevo si sicer znanstveno popisal in kar predstavljam si tak strojček. Sladkosnedko, zadeva v resnici pa je taka: na prvi pogled izgleda kot en manjši teniški lopar. No kar precej manjši ampak večji kot navaden, plastični muhomlat (to ime sem pobral eno leto v Dalamaciji, ko sem ga šel kupovat v eno trgovino. No in sem trgovki razlagal, kaj pravzaprav hočem, pa me je en cajt gledala, potem pa rekla :"E, pa vi tražite muhomlat". In mi je bil tako posrečen izraz, da ga uprabljam še zdaj. ) Ta lopar ima gosto kovinsko mrežico, v ročaju pa dve AA baterije. Na ročaju je gumb in ko zagledaš muho ali komarja (in ves ostali leteći mrčes) se jo dotakne in pri tem tiščiš gumb. Muha se scvre. Zadiši (pravzaprav zasmrdi) po zažganem in to je to. To je ene vrste električni stol za mrčes. Je zelo učinkovito , pri nas letos, kot sem že napisal z muhanmi in komarji nimamo težav. Aja, električni muhomlat sem kupil v enem marketu v Italiji, občasno jih imajo tudi pri nas (Hofer, LIdl ). Evo, to je to. lp hedonist

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

18. jun 2010 21:05

matejac, z vitaminom B zelo uspešno že peto leto odganjam klope (prej so dobesedno viseli na meni), saj se zelo veliko gibam v naravi. Sploh nisem imela za mar kako deluje na komarje. Bom sporočila konec sezone. Za enkrat me pustijo še pi miru.

kobra 1

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

18. jun 2010 21:29

Pri onih tabletkah (baygon inp.) je treba vseeno paziti, da v prostoru, ni luči, sicer pridejo vseeno. Pa paziti je treba, da v sobi ni prepiha. Jaz imam vrata v spalnici zaprta, okna pa na stežaj odprta. Tako tudi v otroški sobi, saj komarji raje "srknejo" mlado kri.

Enako naredim na dopustu.

mamka

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

18. jun 2010 22:35

Atina, mi imamo komarnike, katere lahko dvigamo in spuščamo, tako da imam lahko tudi rožce na oknih. Komarniki so super, saj imamo lahko non stop odprta okna, čeprav je prižgana luč, pa tudi svetlobe prav nič ne pobere, česar sem se najbolj bala. Edini problem je zdaj ta, da se moramo naučiti zapirati vhodna vrata, da ne pridejo tam notri. Zaenkrat nam ne gre najbolj z vratmi. Smo jih le nekaj let imeli odprte. Drugače pa se je včasih (lahko tudi še vedno) dobilo na Brniku proti komarjem neko limonino travo, ki je resnično odganjala komarje. Taia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti