Kakšne ideje za polnjenje? Mislim na sladice.
jade
Kakšne ideje za polnjenje? Mislim na sladice.
jade
24. jul 2007 14:26
Jade, kaj pa slan skutni nadev :) Malo te hecam hihi... Morda kakšno jagodičevje, koščki sezonskega sadja, spodaj lahko sladkana pasirana skuta, lahko tudi čez prelito s tekočo marmelado ali želatino. Zdi pa se mi, da so ti modelčki precej majhni, kajne? Leve sem jedla z ribjim nadevom in kaviarjem, desne pa delam kot zgoraj opisane, samo so premera cca 10 cm. katka Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 24. jul 2007 14:31:25
24. jul 2007 14:27
Na misel mi pridejo bolj standardne variante: levo z vanilijevo kremo in smetano (kot kremšnita) desno s sadjem in želatinastim prelivom ...najbrž kljub vsemu pričakuješ izvirnejše ideje, kajne?! veverica
24. jul 2007 14:30
Kaj pa kaj takega? http://images.google.si/images?hl=sl&q=TARTELETTES&bt veverica
24. jul 2007 14:32
Krema iz mascarponeja + kakšno jagodičevje smrečica
24. jul 2007 14:33
Kake dobrote so na tem linku, njami. Pri nas se tudi dobijo taki modelčki? Jaz bi jih napolnila s kakšno kremo in sadjem. Jelenckova
24. jul 2007 15:02
Jaz sem oboje zgornje kupila v sparu. Je pa testo že pečeno. jade
24. jul 2007 15:02
Katka lopatka jade
24. jul 2007 15:10
Leve, iz listnatega testa, se bolj pogosto polnijo s slanim nadevom, navadno toplim, poskusi s "pastetke". Zelo primerne za kakšno zelo "nobel" predjed. Desne tortice pa res lahko polniš s čimer koli, tudi s kaviarjem! teta torta
24. jul 2007 15:32
Pa s čokoladno peno (mousse au chocolat).
Iz listantega pa so meni najljubše s kakšnim škampovim nadevom, peno iz avokada ipd.
mamamia
24. jul 2007 15:33
Jaz sem "ta leve" jedla, kot prilogo k zrezkom - v njih je bila zelo gosta omaka iz šampinjonov. Hja, ta desni pa so ponavadi v kombinaciji - spodaj vanilij krema, čez sadje in želatina + obvezno stepena alpska smetana. Zelo dobro pride, če se najprej "posodico" oblije znotraj s čokolado in nato vanjo da hladna vanilij krema,.... vanjatajnsekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižota brez filtra
Lečina juha in krekerji iz polente