Kaj počnete z velikimi kumarami, ko pridete z dopusta ?
as1
Kaj počnete z velikimi kumarami, ko pridete z dopusta ?
as1
16. jul 2007 17:25
Naribam jih v grško omako tzatziki,recept je v bazi ali pa v solato, narediš tople kumare, kumarično omako. Meni velike kumare počakajo v hladilniku minimalno1 mesec. Eni tudi naribajo kumare in jih posolijo, ožmejo in dajo v kozarce in joh imajo za tople kumare za čas, ko ni kumar madronsica
16. jul 2007 18:28
Nekaterim so všeč vložene.Razrežejo jih po dolgem na četrtine jih izkoščičijo,nato pa vložijo v kis.Tudi kakšno šalotko ali majhno čebulico se lahko da v kozarec. ati zlati
17. jul 2007 9:13
Na takšen način jih lahko tudi vložiš
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5654
stana
17. jul 2007 15:25
Jast bi pa rada dobila odgovor na vprašanje od MICL, ali zelenjavo lahko dodajamo v več etapah?. golubić
17. jul 2007 17:15
Ja, ati zalati je dal dobr nasvet. Sem take kumare kupila v Hoferju. Olupljene.narezane na večje kose vlložene v alkoholnem kisu z dodatkom gorčičnih semen. ham-njam
17. jul 2007 20:10
Ata zlati, kaj lahko napišeš recept za vložene kumare
18. jul 2007 8:33
Jaz velike kumare olupim, razrežem na četrtine, izdolbem semena in posolim, pustim jih toliko , da izločijo vodo, potem pa skuham kis,(kis, vodo, sol, poper), kozarce napolnem s kumarami, šalotko in koprom, zalijem z vročim kisom in zaprem, pokrijem kozarce in pustim da se ohladijo. Ostanejo lepo hrustljave in dobre. minis minis
18. jul 2007 9:54
Jaz pa velike kumare olupim, očistim semena, naribam na ne preveč tanke kolobarje, potem pa enostavno zamrznem. Odmrznjene kumare so zelo mehke in jih uporabim v paradižnikovi solati ali pa jih primešam v sveže ribano zelje.
18. jul 2007 10:46
Če so kumare res velike, pa še ne grenijo, jih lahko naribane (po klasičnem receptu) tudi vložiš. Pozimi kozarec odpreš, dodaš malo bučnega olja in to je to.
18. jul 2007 12:38
Pri nas odmrznjene kumare nikomur ne grejo v slast. Če jih imaš veliko in če res ne veš kaj bi z njimi jih bi jaz dala v power juicer. Sok lahko tudi malce posoliš. Meni je to božansko. lp VesnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčna pita s kokosom
Enostavna zelena juha