Zaposlitev

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

9. nov 2008 19:33

Jaz tudi dam prednost temu,da se delodajalcu osebno predstavim, da naredim dober, samozavesten vtis nanj in po naravi sem zgovorna, nesramežljiva in samozavestna oseba, pa nisem slaba za pogledat. Kljub temu, sem že drugič na porodniški in že drugič bom po končani porodniški brez službe. Imam 29let, 12 let delavne dobe. Začela sem že z 17 leti v trgovini, nato končala še poslovodsko in pred par leti še ekonomsko. Včasih je bil poslovodja cenjen in dobro plačan, danes ima kup odgovornosti in majhen dohodek. zdej bom kmalu končala porodniško in sem brez zaposlitve. Ko smo se preselili v drugi kraj , sem osebno iskala službo in nosila okoli prošnje, pa so me debelo ali brez zanimanja gledali. Koga je pa brigalo, da sem se preselila v njihov kraj in da rabim službo?! Zdej vem, da si je tako ne bom našla. Samo po vezah lahko dobiš dobro službo. Ali pa če imaš izjemno srečo. Sem bila že poslovodja, pa kaj, ko mi niso dali 4 plače in dava regresa, trgovino pa zaprli. Tako so že naredili z trgovino v drugem kraju, le da tega nisem vedela. V glavnem skoraj kjerkoli sem delala, bi vsi radi, da delaš čim več za malo denarja, pa da so nadure v dobrodelnem smislu, regres, če bo kej ostalo,... Če imaš faks, ni v redu, ki je boljše, če imaš v stopnjo in boš delal delo še za tistega s faksom, za manj denarja. ja logično. Ej, pa sem optimist ne?! Ja sem. Sem si angažirala veze in, ker sem sposobna, bom, če mi rata naredila vse, da bojo videli, da sem sposobna in da jim ne bo žal, da so me vzeli, pa s prstom za mano ne bojo kazali. Aja pa še to sem pozabla povedat. jaz bi se, če bi le dobila priložnost res potrudila. Z veseljem bi šla še na kak tečaj, družino sem si že ustvarla, sem mlada in imam res veselje do dela. Vendelina jr, čakam tvoj odgovor. Hvala! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 09. nov 2008 19:34:34 Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 09. nov 2008 19:40:54

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. nov 2008 12:36

Katarina, pa si kdaj razmišljala o kakšnem drugem področju ekonomije, na primer v kakšnem računovodstvu? V smislu dela pri manjših računovodskih servisih ali pa, da odpreš svojega? Vendelina jr.

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

10. nov 2008 15:02

Vendelina po moje računovodstvo ni zame. Jaz bi raje delala v zvezi z trgovino, al kakšnim transportom, špedicija mogoče. No veseli me slaščičarstvo, samo nimam izobrazbe v tej smeri. če ne dobim službe pri nas, sem razmišljala, da bi si iskala v Trstu v kakšni slaščičarni. Bom šla osebno od slaščičarne do slaščičarne in bomo vidli. Lahko, da se mi kje kaj odpre. Pri njih ni tolko važna šola. Vseeno bi skoraj raje delala tle v Sloveniji. Drugače z Italijanščino nimam problemov. Bom počakala prvo na enega kolega, če mi bo lahko kej zrihtal, če ne pa veselo na delo. mislim, iskanje služb. Aja pa še to. Svojega nimam namen odpret, je pa premalo prostora, da bi vse razloge naštela zakaj ne. karkoli. V Sloveniji ne. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

gerna  

član od: 26.11.2007

sporočila: 228

2. feb 2009 14:11

Bom izkoristila odprto temo za moje vprašenje, ker vem, da marsikaj veste. Zanima me, če bodoči delodajalec lahko zahteva, da mu prinesem od prejšnjega delodajalca obrazec ER 28 in zakaj bi ga novi sploh potreboval? LP. gerna

ALENKA9  

član od: 1.8.2008

sporočila: 37

2. feb 2009 14:20

Gerna! ER 28 so podatki o tvojem zaslužku in opravljenih urah v letu, delodajalec pa obrazec potrebuje zaradi morebitnega izplačila bolniških, ki so refundirane - ti podatki so namreč osnova za refundacijo. LP Alenka ALENKA9

gerna  

2. feb 2009 14:53

ALENKA 9 kaj mi lahko še malo bolj " po domače " razložiš kaj je refundacija? Hvala! LP. gerna

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

2. feb 2009 15:07

refundacija = povračilo

gerna  

2. feb 2009 15:13

Rimljanka hvala! Samo sedaj mi je še manj jasno kaj naj bi mi novi delodajalec imel za refundirat? Če sem trenutno prijavljena na zavodu, na bolniški pa tudi nisem bila?! LP. gerna

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

2. feb 2009 15:24

Recimo nego in spremstvo za družinske člane, dolgotrajna bolniška...

Seveda potem, ko te zaposli, odda na ZZZS zahtevek za refundacijo, ker to krije pač ZZZS, ne pa delodajalec...

strippy

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

2. feb 2009 16:50

osnova je pa v preteklem letu, ko je delavec delal (plača). zato potrebuje delodajalec to.

Titta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti