13. jul 2007 8:32
Darkad, Zanima me, če vaš alergik poleg kreme Eucerin uživa tudi kakšna druga zdravila proti alergiji (npr. Claritin ali kaj podobnega). Hvala za odgovor in lp micogica
13. jul 2007 8:32
Darkad, Zanima me, če vaš alergik poleg kreme Eucerin uživa tudi kakšna druga zdravila proti alergiji (npr. Claritin ali kaj podobnega). Hvala za odgovor in lp micogica
13. jul 2007 11:09
Še moje izkušnje. Z alergijo sem imela na morju kar precej težav, sedaj pa sem jo, kot kaže, ukrotila (trkam ob dober les): krema Eucerin + vsak dan tabletko Claritina + tuširanje (ali vsaj oblivanje s sladko vodo) po vsakem kopanju + na soncu samo do 11h in po 16h (kar je tako in tako priporočljivo za vse ne glede na alergijo). teta torta
13. jul 2007 11:47
Jaz pa za mojega otroka, ki je na soncu tudi dobil drobne pikice uporabljam zaščitno kremo dr.Haucka (ne vem, če sem čisto prav napisala) dobi pa se jo v Sanolaborju, sedaj imamo pa mir. Je pa menda čisto naravna. Lep dopust vsem
13. jul 2007 11:48
Tudi jaz imam alergijo na sonce pa si rdeče pikice in kožo ki me grozno srbi in peče blažim s kremo Fenistil, katero si nanašam po sončenju in kopanju. Je pa res, da se je dobro izogibati opoldanskega sonca. biba
13. jul 2007 12:42
Tudi pri nas imamo teževe z alergijo na sonce + morje (+ kreme). Če sem se namazala z Nivea ipd. kremami, sem bila vsa pikasta in srbelo me je. Ko sem poskusila z Avene, je bilo mnogo bolje. Letos so mi svetovali izključno naravno kozmetiko, to je Weleda in Dr. Hauschka. In upam na najboljše... Natassa
13. jul 2007 12:56
Preizkušeno in deluje: pred odhodom na morje kuro z Bravnemonom ali podobnimi kapsulami iz lekarne, en teden tabletke Claritine, nato pa krema za sončenje dr. Hauschka. Nobene alergije nimam več. Veliko sonca brez alergij, Martina martinas
13. jul 2007 13:27
Micogica,
prvo leto je nečakinja uživala tudi Claritine (kot sta napisali zgoraj teta torta in martinas, vendar brez Bravnemona) lansko leto in letos pa uporablja samo kremo Eucerin. Je ža dva tedna na morju, nobenih težav. Bi pa rekla, da je najbrž razlika pri vsakem posamezniku, vsekakor je vredno poskusiti, kajti srbeči alergijski izpuščaji te lahko privedejo na rob pameti;)
Pri meni je bilo podobno kot pri Natassi - kombinacija Nivea + sonce + voda = alergija. (v moji zgodnji mladosti je bila to skoraj edina krema, ki je bila na voljo;)). Ko enkrat to veš, je dosti lažje ukrepat. Jaz sem to že pred leti rešila tako, da zgodaj spomladi naredim eno kuro sončenja v solariju in mi pomaga. Tako mi je svetoval tudi dermatolog in to v času, ko so solarije imeli le v kakšnem res prestižnem kozmetičnem salonu.
Kreme za sončenje sploh ne uporabljam, se tudi izogibam opoldanskemu soncu, če se že mažem uporabim Eucerin. Zvečer pa vedno hranilno mleko za telo.
Lp
darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 13. jul 2007 14:05:50
13. jul 2007 13:40
Živ, jaz uporabljam kremo za sončenje Lancaster, faktor 15. Je draga ko h..., ampak edino po tej ne dobim nobenih pikic in me nič ne srbi. Eucerin se pri meni ni obnesel. Zraven ne jem nobenih tablet. Za otroke pa imamo dr. hauscka, faktor 22. Itak pravijo, da je 20 tisti najvišji faktor, ki naj bi ga človek uporabljal, ker sicer z vso kemijo v kremi narediš za kožo več škode, kot pa če ne bi bil nič namazan. LP, Pija. Pingvin
13. jul 2007 15:04
Ja nejboljša je naravna kozmetika, kot na primer Welwda, Avwnw, dr. Hanushka in podobno. Ravno Nivea in Eucerin imata dosti konzervansov in dišav, seveda na bazi nafte, to pa rado povzroča alergije. Probajte menjati kremo in losijon po sončenju. Čim bolj naravno je, tem boljše. Zaščitni faktor pa naj ne presega 20, ker večja kao zaščite povzroče posledično tudi večjo alergijo, kožo pa zaščiti samo za kakšen procent bolj. Na primer UV 20 zaščiti 94%, UV 40 pa 95%. Razlika je očitna, same pa presodite, kaj je boljše. Kyara
13. jul 2007 16:22
Ali ni eucerin krema proti alergiji brez vonja?Ja vidim,da so mnenja različna in dokler ne probaš,pač ne veš.Enim pomaga to ,drugim spet nekaj drugega. LP sterkušKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svedri s parmezanovo kremo
Galette z zelenjavo