neznan uporabnik
14. apr 2008 17:45
voluharje in miške pustim na miru, posejem posadim malo več vrtnin,pa je za vse dosti. pa lep pozdrav. VINKOneznan uporabnik
14. apr 2008 17:45
voluharje in miške pustim na miru, posejem posadim malo več vrtnin,pa je za vse dosti. pa lep pozdrav. VINKO
14. apr 2008 19:37
zvezdica55 je napisal/a: |
Na mojem vrtu solarni odganjalec voluharja stalno deluje, se sliši to brnenje po vrtu, ampak voluharjev to čisto nič ne moti [miska][solze]. Pa ga prestavljam po vrtu z grede na gredo, brez uspeha. Po naših izkušnjah, ne pomaga nič [bah][nesreca]. zvezdica55 |
14. apr 2008 19:38
WRAN51 je napisal/a: |
voluharje in miške pustim na miru, posejem posadim malo več vrtnin,pa je za vse dosti. pa lep pozdrav. VINKO |
15. apr 2008 11:58
Mogoče pa je bilo to narobe, da ga imamo res preveč zunaj. Takoj ga bomo bolj porinili v zemljo in bom videla, če bo kaj bolje. Hvala Ksenija za nasvet. Mi pa tulipanov več ne sadimo, ker je brezupno, samo še narcise. Potem pa tulipani sami pridejo ven, kje na travniku, najraje pod kakšnim drevesom, točno tam kjer se zadržujejo voluharji, ki si prinesejo malico od sosedov. Nam so že toliko dreves in grmovnic uničili , nazadnje krasno metličevje lansko leto. Da o radiču in drugih vrtninah ne govorim. Ampak tistega res več posadim, da je za vse . zvezdica55
11. maj 2008 21:32
Meni je mož naredil podobno past kot je mišolovka,edina razlika je da je to okrogla cevka 4cm premera tako da jo nastaviš na luknjo ki jo voluhar naredi,pokriješ z listom solate ali trave,past so jabolčni zvečilni.V enem dnevu sva jih ulovila 6 komadov.Pravijo da je najboljše loviti v vetrovnem vremenu ker je takrat najbolj aktiven pa še vonj po jabolkih se po rovih širi.Je pospravil moje tulipane ,narcise pa pustil nedotaknjene.
11. maj 2008 21:59
Proti miškam in voluharjem pomagajo bezgove vejice. 20 cm vejice vhodimo v tla (če hočemo zavarovati čebulice ali kaj podobnega), drugače polovico vejic pustimo zunaj. To jim menda zelo smrdi.
16. apr 2010 12:21
pa a te bezgove vejice res koristijo?? alpska roža
16. apr 2010 12:57
Meni so voluharji prejšnjo jesen pojedli skoraj ves radič, korenje, peteršilj. Poskušam si pomagati s plastičnimi steklenicami, katerim odrežem dno steklenice. Vrat steklenice vtaknem v rov. Grdo izgleda, pomaga le toliko, da se preselijo drugam. Imam jih ogromno. Kaj bom letos naredila, še ne vem. Migla
16. apr 2010 21:32
Naši mačici sta zelo pridni pri lovlenju teh nepridipravov. Smo pa pred tem delali vse mogoše. Od dimnih bomb, do pasti iz katerih je vse pohrustal in jo mahnil naprej, pa do steklenic z odrezanim dnom. Bomo videli kaj bo letos. lp Vesna
16. apr 2010 23:46
Reca je napisal/a: |
Naši mačici sta zelo pridni pri lovlenju teh nepridipravov. Smo pa pred tem delali vse mogoše. Od dimnih bomb, do pasti iz katerih je vse pohrustal in jo mahnil naprej, pa do steklenic z odrezanim dnom. Bomo videli kaj bo letos. lp Vesna |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoča paradižnikova juha
Karamelna omaka