24. nov 2013 15:28
Sicer ne gre za stročji fižol, ampak za semenskega. Zadnjič sem v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija videla, da gospa Emilija Pavlič iz koprskega studia sama vlaga vse živo in je vroča zagovornica vložene v nasprotju zmrznjene hrane. No, po njenem nasvetu sem zadnjič tudi sama poskusila vložiti fižol v semenu v kozarce, saj je sem med ostalo zelenjavo opzila, da je imela vložen tudi takšen fižol. Ne okisanega, ampak navadnega kuhanega, kot je v konzervah iz trgovine. In šment, (zaenkrat) so se mi je pokvarili 4 od 6 kozarcev ... na zadnja dva pa še zaenkrat čakam. Postopek pa je bil takšen ... fižol sem skuhala z nekaj česna in lovorjevimi listi. Vroče predevala v kozarce in dodala malček soli (nisem hotela sol dodati že med kuhanjem, da ne bi fižol ostal trd) ter zalila z vrelo tekočino od kuhanja, zaprla kozarce in to je bilo to. A sem ga kiksnila s tem, da ga nisem dala še dodatno sterilizirati v pečico, ker z ostalo okisano zelenjavo tega ne delam in ni nikoli nobenega problema?
Aja, pa rada bi imela neokisanega, da ga, poleg za solate, lahko uporabim na hitro za kakšne juhice in priloge.