9. jul 2007 9:43
Ko si boš kupovala oblačila, ti priporočam, da si kupiš hlače, ki imajo na sprednji strani všit kakšen jersey, ker je zelo rastegljiv, v pasu pa naj bo elastika, ki ima všite luknje in si z gumbom pač reguliraš, glede na to, kako ti trebuh raste. Zelo priročna stvar.
So pa konfekcijske številke iste, kot jih nosiš sedaj, le da so kroji oblačil drugačni. Običajno prodajajo oblačila za nosečnost od 3-6 mesecev, ter od 6-9 mesecev.
Jaz sem bila enkrat nosečka čez celo zimo, ter enkrat čez celo poletje. Sem pa imela obrakrat lahka oblačila, ker mi je bilo tudi pozimi zelo, zelo toplo, pa čeprav sem po naravi zelo zmrzle sorte. Tako, da ti kakašnih žametnih nosečniških hlač iz moje izkušnje ne priporočam. Sama sem imela obakrat za nosečnice le kavbojke in ene bolj klasične hlače. Lani, ko sem bila noseča čez poletje, pa sem nosila kar svoja poletna krila, ki imajo elastiko v pasu, s tem, da sem jih nosila pod trebuhom. Kupila pa sem si še dve nosečniški majici, sicer pa sem imela kar svoje majice, ki jih nosim običajno oblečene v zimskih in poletnih mesecih. Zdi se mi, da so minili časi, ko so bile nosečnice oblečene v vrečasta oblačila. Tako, da če oblečeš kakšen svoj kos oblačila, ki ti je udoben, ni s tem prav nič narobe. Pa saj je tisti zaobljen nosečniški trebušček prav lepo videti!
Meni, se ni zdelo smiselno, ne vem koliko denarja zapravljat za nosečniške cotke. So pa pri nas nosečniške obleke tudi nenormalno drage, če gledaš, da jih nosiš le par mesecev! Mislim, da je to predvsem zato, ker na tem področju ni prav nobene konkurence in lahko posamezniki na ta račun mastno služijo. Ko sem gledala še zase, so imeli nosečniške hlače v Baby Centru tudi po sedanjih 60-70 EUR. Če bi bila šivilja po poklicu, bi sigurno odprla podjetje za izdelavo nosečniških oblačil!
Pred časom sem videla, da so imeli v Hoferju nosečniške hlače in majice po zelo smešni ceni. Mislim, da cca. 10 EUR. Pojdi pogledat, če jim je še kaj ostalo. Če si doma blizu avstrijske meje pa ti priporočam, da si greš kupi kaj za obleč v C&A, ker pri njih dobiš nosečniške obleke po sprejemljivih cenah. Če si doma blizu italijanske meje pa zavij v kakšen Bernardi. Tudi tam dobiš kaj za nosečnice po normalnih cenah.
Mijan