24. jul 2008 5:06
ja na vino, ampak malo kislo. Je pa za žejo odlično, če ga razredčiš z vodo. lp, anitram1
24. jul 2008 5:06
ja na vino, ampak malo kislo. Je pa za žejo odlično, če ga razredčiš z vodo. lp, anitram1
24. jul 2008 10:19
lesnik je napisal/a: |
Ponovno osvežujem temo: Imam namreč omenjeno gobo. Ker se vsakih 12 dni deli, jo lahko podarjam, če bi jo kdo rad. Moj oče je bolan na črevesju (kolitis) in z njeno pomočjo je napad hitro premagal. Se pa ne dela s šipkovim čajem, kot pravi jesen. Recept je: Skuhamo zeleni čaj, dodamo 60 g. sladkorja na liter, v ohlajenega damo gobo in pustimo 12 dni, flaširamo in steklenice pustimo nekaj tednov v temni kleti, da dozori. Gobico pa prečno razdelimo (ker je zrasla nova plast) in ponovimo vajo s starejšo gobico, novo pa podarimo. Stara je uporabna, dokler ni čisto rjava. lesnik |
Dokler sem dejaja samo z zelenim čajem, se mi nova gobica ni naredila, če pa se je, se je ni dalo ločiti od osnovne. Zdaj dodam zelenemu čaju 1/3 šipkovega, se mi pa obnavlja veliko hitreje.Zdaj je imam preveč.
Aki
26. feb 2011 21:17
Aki hvala za tvoj post.Namreč jaz sem jo začela delat samo z zelenim čajem in se mi je zgodilo,da nove gobe nisem mogla dat stran.zdaj vem v čem je trik.Bom začela dodajat še šipkov čaj.
tejčika
27. feb 2011 15:57
jesen je napisal/a: |
Hvala vsem za pomoč in nasvete,se mi je kar zdelo,da to ni kaka posebna revolucijonarna reč za hujšanje.Apetit te pa sigurno mine,če moraš pit 5 dni star šipkov čaj,ko je že malo plesniv. lepo nedeljo vsem jesen |
27. feb 2011 19:24
Pozdravljeni! Tukaj je veliko uporabnih nasvetov za kombučo: http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/858 Me je zelo razveselila Aki, ki podarja kombučo. Par dni nazaj sem klicala eno gospo ki jih tudi goji in je hotela, 26 eurov za eno kombučo, sramota ,da takšni ljudje obstajajo. To je naravno pridobljeno in ne razumem zakaj bi hoteli nekateri na tem zaslužiti. l.p. funuk11
2. mar 2011 10:58
Živjo, a ima mogoče kdo kombučo za podarit? Ste me kar malo "zakurili" da bi probal še jaz... ;) LP. grozni
21. mar 2011 14:42
LP, enkrat sem imela kombučo par let nazaj, za lašišče mi je zelo pomagala-trdovraten prhljaj. Zdej imam rdečico na obrazu, me zanima ali bi se jo dalo dobit? Mi jo lahko kdo odstopi in po možnosti pošlje po pošti če se da. (me prijema že obup ko se pogledam v ogledalo, z napotnicami pa veste kako je , par mesecev kot nič), vnaprej hvala in lep začetek pomladi vsem. RYGHER
31. maj 2011 17:55
Pozdravljeni!
Imam dve gobi kombuši za oddat.Možen osebni prevzem.
Več na zs.
lp
funuk11
22. jun 2011 8:25
Če morda kdo potrebuje kombučo, imam jih kar nekaj za oddat!
lp
funuk11
12. jul 2011 15:50
Jaz bi želela kombučo, če jo imate še kaj?
Lp
ŠajbaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Najboljši limonini razpokančki