Potrebujem nasvet glede čokoladne glazure. In sicer me zanima kako naj jo pravilno pripravim, da se bo pecivo prelito z glazuro tudi lepo razrezalo (brez lomljenja glazure, vedno mi postane pretrda)!?
barbara žvokelj
Potrebujem nasvet glede čokoladne glazure. In sicer me zanima kako naj jo pravilno pripravim, da se bo pecivo prelito z glazuro tudi lepo razrezalo (brez lomljenja glazure, vedno mi postane pretrda)!?
barbara žvokelj
neznan uporabnik
7. maj 2002 7:19
o čokoladni glazuri je bilo že veliko debate na forumu. Poišči v forumu (Iskanje), pa tudi v bazi receptov je menda nekaj od priprave v MV pečici do standardne priprave. larisa
7. maj 2002 9:38
Pozdravljeni! Tudi meni se je čokolada vedno lomila. Pred kratkim sem slišala, da je potrebna enaka količina margarine in jedilne čokolade. Od takrat nimam problemov. Poizkusite. Lp Rebeka
7. maj 2002 14:57
Dobrodošla sestavina čokoladne glazure je tudi olje. Tako se bo lepo svetila in ne bo pretrda. Lp Mimika
7. maj 2002 17:16
Sama uporabljam enako kolicino margarine in jedilne cokolade in nimam tezav! Lp Carmen
7. maj 2002 20:30
flancajte kar hočete, ampak dejstvo je, da morate v čokoladno glazuro vmešati jajčni rumenjak in vse skupaj počasi segrevati na sopari, da se uničejo eventuelne salmonele.....glazura se ne bo lomila....... Herman TeronKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Eksotični suši
Slana pita (Salty pie)