6. jul 2007 15:26
Lidka: takoj ukrepaj. Pisno opozori soseda in upravnika. Najbrž je notranja napeljava ( razžrte cevi od čistil ). Kolikor vem, imajo to škodo upravniki zavarovano. Sumim, da boš nekega dne imela še večjo škodo, ker se to stopnjuje. Če pa je samo puščala pipa, ali pa je kdo zaspal v banji, potem sledi odškodninski zahtevek do nadsoseda. Zavarovalnica pa take šlamparije na plača.
( vse to je na podlagi izkušnje moje prijateljice, ki ji je voda iz gornje banje 2 x zalila stanovanje in uničila nekaj umetniških slik !)
Sem pa včeraj prilimala v njenem imenu opravičilo. Podrzla je skoraj vse stene..
O idili na podeželju
Živim v strnjenem naselju enodružinskih hiš:i cele noči lajajo, kikirikajo pred svitom, če ni v špilu kak prismuknjen petelin, ki trza na avtomilske žaromete, v strnjenem naselju ljudje v črno zgrajenih barakah redijo , ki lačni mukajo. Sosed, ja, pa moj ata tudi, v jutranjem hladu nabijata po kosi in klepih, da se človeku ( običajno prav tisti dan, ko imam migreno). Sosedovi froci ob odsotnosti tastarhih priredijo rave , da se ti po po treh dneh skoraj sfuzla.
Pred leti je zgorel bližnji gostinski objekt, postavljen na črno, v spalnem naselju. Samo to mi je žal, da sem spala, da me požar in ni dovolj osrečil. Včasih so po tri dni vrteli glasbo, ki se je odbijala ravno v moje okno. Ob enih in deset zjutraj ,osebno Zoran Predin na ves glas: Kdo je tebe, Praslovan ..... Zjutraj sem imela podočnjake ko črnobilska miška. Iz telefonskega razgovora , ki sem ga opravila, sem ugotovila, da tip nima nobenega dovoljenja za obratovanje, ne za gradnjo, ne za prireditev, ne plačuje nobenega davka .
Že malo dementni, ali pa samo želht sosedje in se tu pa tam spopadejo zaradi meje. ( No, ta glavni je padel z jablane, pa je pristal v domu ostarelih in ga na srečo ne bo več nazaj). Vsako poletje, evo vsako poletje, se vsaj eden od sosedov odloči za vzdrževanje hiše. To pomeni gradbišče vsak dan.
Nisem napisala, da objestni mulci po cesti, kjer je omejitev 30 km, dirjajo z avtomobili z navitimi zvočniki, ki nadomestijo motorje z odšrafanimi auspuhi.
Kosilnice brnijo skoraj vsak dan.
Stvar je pa takale: zdaj imamo tudi mi motorno kosilnico, pa naj poslušajo še nas ( jaz namreč ne znam kositi s koso), pripravljamo temeljito obnovo zgradbe, kar pomeni nekaj mesecev gradbenih del. Jaz sem ravno danes dobila nove, ful fajne zvočnike, pa bojo malo poslušali tudi mojo muziko. Njihovi froci bodo itak odrasli; mi imamo zdaj le 6 dni staro pozre, pa upam, da bodo imeli čast poslušati tudi njeno odraščanje.
V življenju se vse izmenjuje, zato ni vredno tarnati. Na koncu se vse izravna. Ko pa zvečer ležem v posteljo, celo uro lahko poslušam slišim samo čričke. Dokler se ne oglasi sova, pa stepejo i, pa vse znova.
F r i n a