Ima kdo? A je v redu?
bk
Ima kdo? A je v redu?
bk
5. jul 2007 8:40
Darling, če rada sesaš in imaš čist dom vedno in v vsakem primeru, tudi drobtina ne pade na tla, ker jo ti s sesalnikom prej ujameš....potem na vsak način kupi ta sesalnik pa še naslednjega, ki bo v akciji, ker če je sesanje glavni smoter tvojega življenja, je treba smotru slediti. Če po drugi strani nisi takšen frik za sesanje, potem tvoj dom tudi z novim sesalcem ne bo nič manj prašen. A če je v redu sesalnik. Verjetno je, ker produkt, preden gre na trg, mora biti malo licenciran, in če je ta sesalnik naredil izpit, potem najbrž ni čisto zanič. A se kvari? Verjetno se. Vsi aparati na svetu se kvarijo. To pa zaradi tega, da jih čez nekaj časa spet kupimo. Če bi producenti delali mašine, ki se ne kvarijo, ne bi nikoli več kupovali naslednjih serij in producenti ne bi prodajali, zaradi česar bi bankrotirali in ker ne bi bilo nobenega proizvajalca aparatov več, bi morali spet na roke in z metlo prah loviti. Tega pa nočemo, ane? Torej nam je v interesu, da se aparati kvarijo. Zlasti, da se ne kvarijo nam, temveč drugim. Jaz se vedno tolažim s tem, da so eni pač po naravi bolj slabe sreče - neke vrste "pehisti" - in da se njim zadeve bolj kvarijo....Kozmos pač tako energijo redistribuira. Meni se aparati ne kvarijo -do trenutka, ko crknejo in takrat kupim nove, mi pa stalno ven meče varovalke. Bog pomagaj. Vsakemu nekaj. Skratka, če nimaš sesalnika ali pa ti je stari crknil, kupi omenjenega. V nasprotnem primeru pa evrote porabi za kaj bolj zabavnega ali pa produktivnega ali pa naloži za svoje otroke. In za božjo voljo, pa saj je samo sesalnik, zakaj mora pol Slovenije tule vsak teden sodelovati v decision making processu na temo ta sesalnik pa oni pralni stroj, pa ta pomivalnik, pa ona friteza, pa ta televizor pa oni televizor..? Pa dajte, imetje toliko odraslosti in odgovornosti v sebi pa kupite nekaj in se sprijaznite s svojo odločitvijo. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 05. jul 2007 08:41:41
5. jul 2007 11:43
Vendelina, darling, kako si pa to lepo razložila. Tudi jaz sem zelo podobnega, če ne enakega mnenja. Niti slučajno ne čistim in pospravljam tako neizmerno rada, da bi se zaletavala v police s čistili in ostalimi aparati. Kljub temu mislim, da imam kar spodobno in čisto urejeno hišo, če pa koga moti kaka mala pajčevina, pa bog pomagaj. Jaz grem raje malo na kako vikend potepanje, kot pa da s sesalcem v roki (pa tudi če bi bil nov) preganjam pajke in drobtine v hiši. lp Vesna
5. jul 2007 11:52
strinjam se z reco in vendelino. rada imam čisto hišo vendar pretiravanje tudi ni dobro. sesalci so si več ali manj podobni in pomembno je da veš da noben sesalec, pa tudi če bo stal več sto evrov, ne bo očistil hiše vsega prahu, pršic in drugih nadlog. in ja: namesto da sesate vsako drobtinico, raje spijte kakšno kavico v miru, na terasi in v senci. jaz imam hišo ponavadi dokaj čisto, je pa res da je pozimi bolj čista ker smo več doma in imamo čas za čiščenje, poletje pa je preveč lepo, vroče in soparno da bi mahala z sesalnikom večkrat na teden. nektarina
5. jul 2007 11:58
Mislim, da ste bk spremenili spol, ker zraven je narisan fantek.
Bk malo potrpi mogoče boš dobil tudi kakšen uporaben odgovor na tvoje vprašanje.
jade
5. jul 2007 12:00
Si mislil tole? jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 05. jul 2007 12:00:39
5. jul 2007 13:15
Zdi se mi, da ste se malce preveč razburile. BK ne sprašuje, ali je sesalec sposoben samodejno prestreči drobtinico, še preden se približa tlem na manj kot pol metra. Verjetno ga/jo zanima samo to, ali je sesalec vreden svojega denarja ali je totalni podn. Niso vsi sesalci enaki, sem tudi že sam kupil takega, ki ni bil vreden enega eura in če bi mi takrat kdo povedal, da je zanič, bi bil vesel nasveta. Aja, tega sesalca ne poznam, zato na prvotno vprašanje ne morem odgovoriti.bk je napisal/a: |
Ima kdo? A je v redu? bk |
5. jul 2007 15:16
bk, verjetno te zanimajo izkušnje s tem aparatkom (vsaj to je bil najbrž namen tvojega vprašanja, ne pa razglabljanje o čistoči oz. nečistoči slovenskih domov). No, jaz sem lastnica tega robotka. To sem postala čisto po naklučju, niti se mi ni zdelo potrebno, da bi ga imela, vendar ga je moški del prinesel domov in sedaj je pri nama. Iz izkušenj lahko povem, da je stvarca zelo uredu. po tleh imava tapison. In zgleda čist, na tleh pnavadi ni nobenih smeti. Ko je Roomba prvič "delala", se je pa v filtru nabralo toliko smeti (živalskih dlak in prahu), da ne moreš verjet, če ne vidiš. Nama pride prav, ker jo vključiva, ko greva v službo, potem se pa sama parkira nazaj, ko opravi. Meni se zdi ok, kar se denarja tiče - ja, je na ravni boljših sesalcev in pač taka je cena. lp Dana
5. jul 2007 15:48
Vendelina jr. "In za božjo voljo, pa saj je samo sesalnik" - ni samo sesalnik, temveč je robot, zato je logično, da vsak vpraša za konkretne izkušnje, ker robot v domu ni ravno pogosta zadeva. lp Dana Sporočilo je spremenil(a) DanaS dne 05. jul 2007 15:50:18
5. jul 2007 20:40
Draga Vendelina jr. po pisanju sodeč si vstala z levo nogo, kajti tvoj odgovor ali bolje rečeno govor nima veze z vprašanjem bk-ja. Pa brez zamere Lp karfiola
6. jul 2007 17:16
Tudi meni zveni malo našpičeno, karfiola. ham-njamKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domača vroča čokolada s smetano
Browniji s temnim pivom