4. jul 2007 13:57
Boscha za pomivanje vse hvalite, jaz pa sem nad njim globoko razočarna. Tiste zložljive košare se stalno podirajo same od sebe, če zgornjo košaro spustim, ne morem spodaj dati plitvih krožnikov, če jo dam gor, ne morem zgoraj dat globokih. Spodnja košara mi slabo pomiva, tako, da mislim v kratkem poklicat serviserja. Da ne rečem, da sem kupila zadnji model, kateri ni bil poceni, deklariran 3 v 1, kar pa ne pomeni, da lahko uporabljaš tablete 3 v ena in ni potrebno soli in sredstva za sijaj, ampak le to, da lahko uporabljaš tekoči prašek, prašek ali tablete. Halo! Kar ima dobro je, da je tih in da ni treba čistit filtra.
Hladilnik vidim, da kupuješ vgradni, z zamrzovalnikom zgoraj. Meni to ne odgovarja, vgradni ima precej manjšo prostornino kot prostostoječi, težje ga je odpirat, zamrzovalnik naj bo spodaj, ker ga manj uporabljaš. Tako imaš stvari iz hladilnika bolj na dosegu. Candija ne bi, ker notranjost deluje kot poceni plastika, pa tudi sicer imam s to znamko pri drugih aparatih zelo slabe izkušnje in je ne kupim več. Sama imam Siemensa in sem z njim zaenkrat zelo zadovoljna.
Na indukcijo se ne spoznam, sem pa nekje prebrala, da delajo že take, da greje povsod tam, kamor daš posodo in ne samo na oznakah. Pečico bi vzela modelHBN434350E, katera je dražja za caa 50€, ima pa trojno zasteklitev in prostornino 60 in ne 53 litrov kot ta, ki so jo ti predlagala. Nima pa katalize, kar pa mogoče niti ni taka pomanjklivost glede na to, da baje zaradi visoke temperature precej uničuje pečico.
Pralni stroj imam gorenje, že nekje na sredi življenske poti in me je kar strah, ko bo treba menjat. Mene ta elektronika malo straši, pa ne zaradi uporabe, ampak uporabnosti. Zdaj lahko nastavim temperaturo in vrtljaje centriguge, pri teh novih pa to ni več mogoče.
Za napo glej, da bo imela čimmanj decibelov in čimvečji pretok zraka. Te samostojne so lepe, je pa veliko čiščenja in sama imam izvlečno in sem zelo zadovoljna. Tu je pri meni prevagala praktičnost pred lepoto.
LP