6. sep 2007 8:32
Hvala za nasvet za paradižnike... Sporočilo je spremenil(a) masenka dne 06. sep 2007 08:32:46
6. sep 2007 8:32
Hvala za nasvet za paradižnike... Sporočilo je spremenil(a) masenka dne 06. sep 2007 08:32:46
6. sep 2007 10:09
Pozdrav! Jaz sem pred dnevi kupila že drugi clatronik, saj mi je prvi po dobrih treh letih odpovedal. Delal je vse. Mesil, tudi do trikrat na dan pekel kruh in to v vseh mogočih kombinacijah. No povem naj še to, da nič ne kompliciram. Lonec od aparata postavm na tehtnico, vanj vlijem 400 g vode, dodam žličko soli in žličko sladkorja( sol je seveda po okusu), dosipljem 650 g moke ( ponavadi je to mešanica posebne bele moke in polbele moke KATI Č mlina), na vrhu tega pa zdrobim slabo polovico FALA svežega kvasa. Pečem na programu 3 ure. To pripravim zvečer z zamikom in zjutraj ko vstanem je kruh pečen: kako lepo diši v kuhinji. Če pripravljam karkšen koli mešan kruh (ajdov,koruzni, polnozrnat,ržen9)VEDNO DODAM DEL POSEBNE BELE MOKE. Poizkusila sem že z drugo moko, vendar sem imela težave. Zmanjševat sem morala količino vode, saj drugače je kruh na vrhu imel rahlo vdolbinico namesto hribčka. Kot da bi hotel malo skup past. j04
13. sep 2007 13:49
Masenka, suhe paradižnike imajo tudi v Eti Kamnik. Pakirani so v olju v plastičnih posodicah. Mogoče bi se jih dalo dobiti tudi brez olja. Vprašaj v tovarno. striga
13. sep 2007 14:56
Zanima me če je potrebno za kruhomat koruzno in ajdovo moko predhodno poparit, tako kot pri klasični peki ali se da noter kar nepoparjena? helgulaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bolj enostavno in poceni ne gre
Raca z rezanci na azijski način