2. avg 2010 15:02
Poskusi tole, namesto melancan, polniš bučke. Zadeva je dovolj nasitna, da tudi moj dragi ne je zraven nič drugega, kot eno skledo zelene ali mešane solate.
Vanja
2. avg 2010 15:02
Poskusi tole, namesto melancan, polniš bučke. Zadeva je dovolj nasitna, da tudi moj dragi ne je zraven nič drugega, kot eno skledo zelene ali mešane solate.
Vanja
4. avg 2010 22:38
Obožujem polnjene bučke, morajo pa bit res dobro priravljene. To zame pomeni, da mora biti bučka majhna. Najbolj sovražim to, da ljudje pustijo zrast bučko v tisto veliko poDolgovato stvar polno semen, s katero za moje pojme lahko narediš samo še kak zavutek. torej, bučka mora bit majhna in ko jo izdolbem jo obvezno posolim znotraj in zunaj. Pustim jo, da se malo odcedi in jo šele nato nafilam. Fila je odvisna od okusa vsakega posameznika. Zame je lahko še tako dobra, če bučka pred tem ni soljena mi ne gre dol. lp Vesna
5. avg 2010 9:48
Majhne bučke, nadevane z zelenjavnim nadevom, posute s sirom, ki jih dodaš zadnjih deset minut v krušno peč k pečenki. Obrok za prste polizat. Lp Nasha
7. avg 2010 12:33
Ravno danes bom delala bučke z mletim mesom in sirom. Poleg pa bom pekla tudi lazanjo, tako da vsak dobi lazanjo in bučke. V posodo pa dam tudi kečap z začimbami in malo naribanega sira, da je za polivko - seveda vse skupaj pečem v pečici, da se stopi.
Jejža
7. avg 2010 19:36
Danes sem pripravljala polnjene bučke (prvič), Meso sem prepražila z začimbami in nato polnila mlado bučko, ki pa je možu, tudi po 45 minutah peke, bila pretrda. A bi imelo smisel bučko pred polnjenjem prevreti v slanem kropu?
7. avg 2010 21:43
Tole mi je pa čudno, da si mlado bučko z že prepraženim mesom pekla 45 min.In je bila še trda.A si sigurna, da si vključila pečico? No, malo sem se pohecala.Me prav zanima, kaj bodo na to rekle naše strokovnjakinje! naor
8. avg 2010 7:19
Čisto odvisno od vrste bučke, Kakšna špagetarica bi znala biti trda po tem času, sploh, če je rasla bolj v suši, okoli nje v pekaču pa ni bilo tekočine.
rimljanka
8. avg 2010 11:05
Seveda nisem dala nobene tekočine, na pomaščen peki papir sem položila prej nasoljene in nato polnjene polovičke bučk, vklopila pečico na 2oo stopinj ter pekla 45 minut. Sir se je lepo stopil , dobil lepo barvo in zame je bil to znak, da je jed gotova.
8. avg 2010 11:11
Izdolbljene jajčevce ali bučke dam za kakšno minuto v MWP, da se malo omehčajo. Se je tudi meni brez tega že zgodilo, da bučka ni bila mehka. Namesto sira jih pred peko prelijem z bešamelom, kateremu dodam kocko topljenega sira ali nariban parmezan, odvisno, kaj imam pri roki. Se mi zdi z bešamelom nadev še posebno sočen.
Lijana
8. avg 2010 11:12
vikica je napisal/a: |
Danes sem pripravljala polnjene bučke (prvič), Meso sem prepražila z začimbami in nato polnila mlado bučko, ki pa je možu, tudi po 45 minutah peke, bila pretrda. A bi imelo smisel bučko pred polnjenjem prevreti v slanem kropu? |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gravče Tavče ali Prebranac
Fokača s paradižnikom in timijanom