Dvd zbirka svetovna kuhinja

ferdy  

član od: 16.12.2005

sporočila: 4

tema odprta - 2. jul 2007 10:00 | ogledi: 3.403 | odgovori: 8

Lep pozdrav vsem,

na vas se obračam z vprašanjem oz. neke vrste anketo.

Ali bi vas zanimali DVD z recepti tradicionalnih jedi svetovnih kuhinj - japonska, kitajska, maroška, brazilska, tajska, italijanska, francoska, grška, argentinska...?

Če sklepam po sebi, so mi taki recepti zelo zanimivi. Morda zato, ker veliko potujem in na potovanjih tudi preizkušam lokalno hrano. Kaj pa ostali, ne tako veliki popotniki?

Zanima me kaj vi mislita o tem,

lp

Ferdy

ferdy

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

2. jul 2007 10:42

Kljub že skoraj nepregedni zbirki knjig, revij, raznih posebnih izdaj in podobnega materiala, navlečenega z vseh vetrov, bi to bilo sicer zanimivo. Čeprav, ko delam v kuhinji, mi je bližji list papirja z receptom in navodili, kot buljenje v računalnik, kako kaj narediti (ga nimam vkuhinji...). Bi to zbirko imela kar tako, za oči napast pa kakšno idejo dobit, ker receptov se ne naveličam...kot tudi lokalne hrane po raznih državah ne...

Mamamia 

mamamia

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

2. jul 2007 11:35

Ja to bi blo super. Video recepti super. tamalaursa http:// www.ildivo.com

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

2. jul 2007 11:41

Tudi jaz mislim, da bila stvar ok. Mamamia, nisi edina, ki zbiraš recepte od vsepovsod. Mož mi že pomalem "teži" ali mi ni dovolj samo par knjig. No, prejšnji teden sem spet kupila novo - Kuhajmo z ljubeznijo, kar zanimiva stvarca. Tudi ko gremo z motorjem okrog, si kupujem kulinarične knjižice. Ampak meni so tako kul. Dvd-ji bi bili zelo zanimivi in verjetno kar paša za oči, čeprav jaz najraje kuham nam bolj znano hrano. Moji namreč niso zelo dojemljivi za nove stvari - sploh pa ne v kuhinji- ker ne vedo ali bodo ostali lačni ali se bodo najedli . Lep sonček vsem Winnie

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

2. jul 2007 13:12

Takoj kupim! Super ideja. Veretno bi bila na DVDju prikazana priprava hrane? Morda bi pa zraven lahko priložili kartonček z recepti, približno tako kot so pri CDjih besedila pesmi. kuharica Mici

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

2. jul 2007 15:58

Ja, dobra ideja. Samo preden se jo kupi je potrebno vsaj nekaj več iformacij kaj dvd ponuja. Ne kupujem mačka v žaklju. ham-njam

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

2. jul 2007 19:35

Winnie, meni so doma dali na razpolago del knjižnega kota za moje knjige in ostalo kuharsko papirologijo, ampak se bojim, da bo treba sčasoma širiti...

Glede kuhanja imam srečo, d moji poskusijo kaj novega, potem pa odkrito povedo, kaj jim je všeč in kaj ne. Mož je navdušen nad tajskimi jedmi (meša se mi že od rakovih repkov v kokosovi omaki, piščančje juhe z galangalom in kokosom - še malo, pa bom imel kokosov oreh namesto glave....,otroci so pa pristali pri kitajski hrani). Tako da obkoncu tedna uham dva ali tri kosila, če bošlo s tem tempom bom imela kmalu poševne oči....

Je pa res, da ko te kuharske knjuge enkrat zasvojijo, je konec. Jaz se še z dopusta na Hrvaškem ne vrnem brez vsaj dveh ali treh, kaj šele, če kam potujem. Če pa ne, pa mi jih nosijo tisti, ki gredno na pot (še člani kul slo mi prinesli nekaj knjig, iz Nepala, pa z Malte...). In kot da vse to ni bilo dovolj, so mi kolegi v ZG pol leta vsako soboto kupovali po eno knjigo iz zbirke Enciklopedija mediteranske kuhinje, 20 jih je bilo, in zdaj imam "meter in pol knjižne zbirke na obroke"...

Tako da bo en cd prav prišel, že zaradi prostora, hehe...Mamamia

mamamia

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

3. jul 2007 12:14

mamamia, super si. Jaz sem si svoj knjižni kot izborila sama, vendar sedaj prevladujejo same kuharice. Ampak resno mislim, da je to s kuharskimi knjigami in recepti kar obsedenost. Lep kuharski pozdrav. Winnie

buruolan  

član od: 24.8.2002

sporočila: 66

3. jul 2007 20:20

Sama večino časa preživim v Aziji in ne boste verjeli, ko se vračam domov mi po enem tednu domače hrane zopet zadiši azijska. Ne vem ali je to zaradi pripadnosti sami celini ali pa so mi te močne začimbe in priprava hrane veliko bolj pri srcu, kot evropske kuhinje. Ne vem, še vedno ugotavljam, kako to , da se ne naveličam kitajske kuhinje (tiste prave - ne evropske, le te se človek naveliča zelo hitro!!!). tako da, bom take zbirke zelo vesela, saj se glede kuhe azijske hrane, držim le določenih preizkušenih receptov.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti