Na vrtu imam kar precej nadzemne kolerabe. Prosim , če mi predlagate kakršen koli recept. Na kulinariki sem našla samo kolerabine polpetke.
hvala že v naprej
lp
STANEJ
Na vrtu imam kar precej nadzemne kolerabe. Prosim , če mi predlagate kakršen koli recept. Na kulinariki sem našla samo kolerabine polpetke.
hvala že v naprej
lp
STANEJ
2. jul 2007 8:52
Tole bo za prvo silo:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8184
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1192
Blanchy
2. jul 2007 10:25
Jaz jih kar narežem na kockice, posolim in podušim, včasih dodam še kakšno smetano, maslo ali sir ter začinim z začimbami. Lahko pa podušene enostavno zmiksaš z nekoliko vode, dodaš smetano in nastane prav fina juhica. Kozmeja
2. jul 2007 13:09
Pri nas jo včasih tudi samo olupimo in pojemo kot jabolko. Cila
2. jul 2007 15:24
Kolerabo lahko uporabljaš kot krompir.V vsaki jedi kjer je prisoten krompir,lahko slednjega zamenjaš s kolerabo.Tudi kolerabin pomfri je odličnega okusa in pražena na čebuli...Posebnih receptov ne potrebuješ,le domišlijo uporabi. ati zlati
2. jul 2007 20:18
Jaz kolerabice izdolbim, skuham in jih napolnim z nadevom iz mletega mesa. Iz ostankov skuham omako, zraven kolerabe pa je zelenjava, ki je pri roki, pa kisla semtana ne sme manjkati v omaki. LENČA
5. avg 2007 9:24
Lahko jo narediš v omaki, kot rumeno kolerabo - tole je recept RUMENA KOLERABa V OMAKI - št. recepta 8383 (nam je posebej všeč kot priloga h kuhani govedini)
Dušanka
5. avg 2007 18:14
Lahko jo narežeš na kockice in daš v skrinjo,za juhe.LP: golubić
5. avg 2007 21:10
Serviram jo tudi kot hladni krožnik: na rezine narezane surove mlade kolerabice, kak dober pikanten sir in še kakšni orehi ali druga jedrca... Nasja
6. avg 2007 8:47
Lani sem jo naribala in dala v skrinjo, pa jo dodajam v raznorazne zelenjavne čorbe. Zadnji paketek sem dala v rižoto, nihče ni uganil, katera zelenjava je bila noter. Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci s sirom na veganski način
Svaljki s čemaževim pestom