6. maj 2002 15:06
Ja, saj ni bilo mišljeno tako, kot da mi ne zapaš. Razumem pa paniko, ki se ustvarja iz teh virusov in strah uporabnikov pred neznanim... Mi lahko prosim natančno poveš, od koga si dobila pismo in kakšno je izgledalo? Lahko mi pišeš na moj email, če imaš kopijo pisma mi ga lahko pošlješ (z virusom vred). Kaj je pisalo kot pošiljatelj? Sycia ali kaj drugega? Kakšen je bil email naslov, (to mi prosim napiši v emailu), kakšna je bila tema, kdaj si ga dobila. Oprosti ker toliko sprašujem, le tako ti bom lahko povedal, kako je do tega prišlo. Ja, še nekaj. Si se morda s tema dvema obiskovalcema kaj dopisovala "private", mail na mail, mimo foruma? Sycia in Venturini, če tole bereta, lahko prosim morda povesta, ali sta imela računalnik zadnje čase okužen z virusom. Možno je namreč, da virus ni prišel od njiju... Sicer... je šlo za virus ali reklamna (spam) sporočila? Roboti reklamnih sporočil včasih pobirajo emaile po spletu in jih dodajajo v svojo bazo... Takoj ko se začneš po spletu oglašati v forumih tako lahko dobiš SPAM sporočila. Morda tudi virusi zbirajo podatke po spletu. Takoj ko nekam nekaj napišeš, je tako seveda možnost, da dobiš virus ali spam mail. Pa ne od nas ampak od koga drugega. Nekdo lahko tvoj email tudi pretipka v bazo virusov. Zato je za javljanje na internetu sicer bolje uporabiti kakšen email, ki ni "kritičen". Kar pomeni, da je anonimen, kao email.si. Takšen, ki ga lahko zamenjaš čez čas. Ampak hotel sem poudariti, da to niso problemi naše strani (ki je slučajno med najbolj obiskovalcu prijaznimi stranmi, kar zadeva module - JIH NI, niti Flash, niti Jave, nič!!!, celo širina je 600 točk, kar pomeni, da še obiskovalci na starih 14" monitorjih vidijo vso stran po širini). Skratka, to je problem virusov in spam sporočil, ne te spletne strani. Slučajno sem na SPAM in Viruse zelo alergičen, glede spama sva z Bojanom že hotela narediti posebno Anti Spam stran, kjer bi dal vsakega podjetnika, ki se mi brez dovoljenja drzne poslati 500Kb priponko s svojim oglasom in tako obremenjevati mene in ves internet. Ampak ni bilo še časa... Če strani spremljaš dalj časa, verjetno veš, da se je bilo na mailing listo pri nas potrebno naročiti, sami nismo nič pošiljali. Tudi zdaj je tako. In nikoli verjetno niste dobili nič drugega kot KulSlo novice, če ste bili nanje naročeni. Ne prenesem SPAMA in VIRUSOV. Tako da se trudim, da z ničemer obiskovalcev ne posiljujem. Če mi pa po mailu javiš kaj več o teh mailih od dveh drugih članov, bom pa raziskal in ti več povedal, kako je to mogoče. Trenutno pa premalo vem. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije