27. jun 2007 7:20
Jaz sem imela lani v službi ježa na obisku. Grem na službeni teren med njive in na eni strani je bila posejana koruza. Pa čujem, da nekaj smrči v koruzi, bilo je proti koncu poletja. Najprej sem se ustrašila, da je kak preveč pogledal v kozarec. Čez pol ure grem ponovno pogledat in iz koruze me gleda lep velik in okrogel jež. Sem odhitela nazaj v pisarno in mu odnesla mleko. Nalila sem ga v krožniček od kave in dodala na travo veliko lešnikovo napolitanko. Najprej ni hotel ven, ker se me je verjetno bal. Ampak ker je potrpljenje božja mast, sem se dočakala, in prišel je do krožnička, mleko popil, napolitanko pa skoraj pojedel. To se je dogajalo kar nekaj dni za povrstjo, nakar ga enkrat več ni bilo. Bilo mi je kar malo hudo, ko je odšel. Jaz bi ga kar posvojila, ampak ker vem, da je divja ( ni domača žival) in je bil že odrasel, se pravi, da me ni nujno potreboval, sem bila vesela, da se je znašel in odšel svojo pot. Čeprav mi je bilo kar malo hudo.
Nosila pa sem mu vse, od mleka in vode, do zelja, korenja, kekse, kruh in sadje. Tudi pojedel je vedno skoraj vse. Jabolko pa sem mu nesla narezana dva večja krhlja. Kako je lepo jedel, da ga je bilo veselje gledati in poslušati, kako cmoka. Ko pa je spal, pa je močno smrčal, skoraj kot človek, haha
Kyara