prosila bi vas,če ima kdo kakšen nasvet oziroma kaj nabolj pomaga,če te opeče sonce?po obrazu me je na bazenu kar močno opražilo sonce kljub zaščiti in sedaj mi koža kar žari in sem rdeča.hvala!
romi1
prosila bi vas,če ima kdo kakšen nasvet oziroma kaj nabolj pomaga,če te opeče sonce?po obrazu me je na bazenu kar močno opražilo sonce kljub zaščiti in sedaj mi koža kar žari in sem rdeča.hvala!
romi1
25. jun 2007 20:12
namaži si obraz z navadnim jogurtom; jessy6
25. jun 2007 20:19
gel aloe vera ali pa šentjanževo olje lp, Robida
25. jun 2007 20:40
gel in jogurt že, šentjanževo olje pa povzroča fotozenzibilnost in potem utegne juri na soncu koža dobesedno eksplodirati LP, ovčka ovčka
25. jun 2007 21:42
Jaz si dam kremo za opekline od amai, ali pa uporabim od nivee kremo za po sončenju ker zelo hladi kožo ter pomaga tudi pri opeklinah. Pravkar prišla z mini dopusta pa sem tudi jaz malo rdeča :)) LP mina20
25. jun 2007 21:46
Mojemu sinu je pred leti najbolj pomagal otroški puder. riba-ribica
25. jun 2007 22:52
mene je ob taki priliki enkrat v dalmaciji rešilo domače olivno olje z namočenim šetrajem, samo težko ga je dobit na hitro, deluje pa . naslednji dan sem bila rjava, kar jaz nikoli nisem!! poka
26. jun 2007 4:57
Na rdečo kožo ne paše olje, ker je premastno. Kožo je potrebno najprej ohladiti in ji dodati vlago, kar krasno naredi jogurt. Hladi in navlaži. Šele nato se lahko namažemo z oljem. Kyara
26. jun 2007 7:54
Meni je pred leti zelo pomagal Bepanthol Losion. vragolin
26. jun 2007 8:08
Poleg že omenjenega tudi Fenistil gel, dobi se v lekarnah. katka
26. jun 2007 10:12
Darling, vse, kar je hladilnega na obraz in do nadaljnjega bodi lepo doma. V vmesnem času pa se nauči naslednje: zaščitne kreme delujejo samo pod pogojem, da jih naneseš pol ure pred tem, preden greš na sonce. Ko si enkrat na soncu in se začneš malo mazati, je itak prepozno. Ko se gre na bazen ali plažo, se lepo doma namažeš s kremo po telesu in obrazu in malo počakaš, da se zadeva vpije (čisto isti štos kot pri kremah in losijonih, ki jih uporabljamo celo leto) in that is it. Jaz to tehniko uporabljam zadnjih petnajst let in še nikoli me ni opeklo. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hačapuri - gruzijski kruh
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)