Potrebujem nasvet

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

tema odprta - 22. jun 2007 16:13 | ogledi: 1.270 | odgovori: 8

Kaj naj naredimo?Vsako noč na na žagi skladajo hlode s tovornjakov in ropotajo da nas potem zbudijo in to je bilo v enem tednu že 4 krat.Kaj mi svetujete kako naj ukrepamo?

Hvala za vašo pomoč.

lp 

kf

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

22. jun 2007 18:56

Nič. Ko jih bodo naložili bodo nehali ropotati, vi pa boste spali naprej. Mi smo 8 let živeli neposredno poleg železniške proge, vlaki so vozili non - stop, mi smo pa spali, ko smo se preselili so otroci dejali,da ni mogoče spati , ker je taka zoprna tišina. nasha

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

22. jun 2007 19:56

Ne vem...jaz prijavila jih ne bi.Pri nas je sosed nekoč prijavil sosednjo vas,oz. tamkajšne otroke.Zkaja"Za žegnansko so pokali s karbitom,v največjem sodu ob 2h ponoči.Cel teden...ob koncu tedna,ko je bilo že celi naši vasi dovolj je on lepo poklical polcijo...od takrat naprej se videti ne smejo... Roncolino

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

22. jun 2007 20:17

Ne morem mimo, da ne bi povedala kar mislim. Sosed gor ali dol, da pa ti na žago vozi les in ti celo noč ropota, je pa malo prehuda, vsaj kar se mene tiče. Pa sosedski odnosi gor ali dol. Zaradi mene, če kdo govori z mano ali pa nobeden. Bolje prva zamera kot zadnja. Kakor bo zameril, tako pa naj še odmeri. Jaz bi poklicala policijo vsako noč, če bi bil hrup. Ne rečem, če tu pa tam kdaj ropotajo, ne pa vsako noč lepo vas prosim. Saj ljudje hodijo v službo, otroci v vrtec in šolo in si ne predstavljam, da ne bi ponoči spali. Potem pa bi takole zgledali . Ti kar pokliči policijo, saj pridejo in preverijo kakšna je stvar in potem se odločijo kako in kaj, itak pa so zato tudi v taki službi. Mogoče ti bo Frina vedela kaj več povedat. Naj samo še pripomnim, da je pri nas občinski odlok, da mora biti vsak dan od 22 ure zvečer do 6 ure zjutraj mir, ker je takrat čas za počitek. LP! fakin712

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. jun 2007 20:44

No, jaz bi NAJPREJ na žago stopila in se z njimi poskušala pogovoriti. Se mi zdi tako bolj pošteno.

Če ne bo nobenega uspeha, je policija še vedno na mestu. kaj pa drugi tvoji sosedje? Njih tudi moti? Povežite se in delujte malo usklajeno, morda bo več učinka.

Mislim, da je od 22. do 6. (ali nekaj takega) čas, ko mora biti hrup omejen. Ni tak hrup z žage isto kot vlaki ali drug promet.

rimljanka

klavdijaF  

22. jun 2007 21:30

To se dogaja že več kot 5 let in ko je enkrat preveč je pa preveč . Na srečo pa z njimi nimamo nobenih stikov. Mi pa ponoči nikoli ne ropotamo pa tudi, če bi njih ne bi motilo ker imajo hišo na drugi strani ulice in jih ne bi motilo.

kf

klavdijaF  

22. jun 2007 21:32

Štiri noči  zaporedoma neprespan pa ni lepo in jih imam sedaj resnično že čez glavo. kf

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

22. jun 2007 22:11

Ne veliko  let nazaj sem se bala vsakega poletja. Živim v strnjenem nasleju družinskih hiš. Eden ob bližnjih sosedov, cca 50 proč, pa nismo mejaši, ker je na drugi stani ceste, je zgradil delavnico s stružnicami. Kadar je bila vročina in kadar so imeli naročilo, so delali cele noči. Če je bilo vroče, so imeli vrata delavnice odprta.

Imam okna, na vzhodni in zahodni strani. Z zahoda je prihajal hrup baš v mojo sobo ( poleti so bila okna odprta), na zahodu pa je cestna svetilka postavljena tako,da sveti naravnost v oči in okna ni mogoče opreti brez rolojev, da bi se stanovanje  zračilo. Cele noči so ropotale in cvilile stružnice. Motilo pa je samo mene, ker sem imela edina okno nasproti delavnice in slabo zvočno izolirano podstrešno stanovanje.

Zaradi neprespaneih noči sem imela podočnjake ko černobilska miška, živce pa do konca zrahljane.

S temi sosedi smo se dobro razumeli. Vse, kar narediš, vpliva na medsosedske odnose. Prav vse. Ni načina, s katerim ne bi "prizadel "soseda, ki je vsekakor prepričan, da ima pravico, da počne na svojem kar hoče. Ima dovoljenje in tako naprej.

Moj nasvet za take primere je takle:

1. Voditi dnevnik motenj.Za vsak primer vpisati.

2. Poklicati policijo zaradi povzročanja hrupa in si vsak klic vpisati.

3. Napisati pismo na UE, ki je izdala dovoljenje za obratovalnico.

Jaz k sosedom ne bi hodila, saj bi prišlo samo do konflikta.

Ne tako dolgo nazaj sem pregleovala debel spis, ki se je nanašal na oceno hrupa avtoceste. Dovoljena stopnja hrupa se je malce zaostrila, upoštevajo pa se pogoji ob izdaji dovoljenja. Hrup merijo izvedenci.

Imam pa vprašanje, ki mi je najprej padlo napamet: zakaj nekdo sredi noči preklada hlodovino ? Zakaj šoferji vozijo ponoči?  Meni tu nekaj zelo smrdi  !

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti