Ve kdo za kako luštno kresovanje v soboto?
strelka
Ve kdo za kako luštno kresovanje v soboto?
strelka
21. jun 2007 14:02
kaj ni to bolj za 1. maj? Veselice bodo zdaj bolj v ospredju. Ne vem pa, če so se že začele...
titta
21. jun 2007 14:09
Kresni večer je po starem verovanju 23. junija. Na kresno noč, če imaš srečo, da ti pade praprotno seme v škorenj, razumeš živali, ki se pogovarjajo. Niste vedeli tega?
Samo - kje dobiti praprotno seme????????????
Val je zapisala v forumu Prireditve po Sloveniji, samo pazi, tole je v nedeljo!!!!!: P.D. Videm-Krško ,vabi na kresno noč na Libni,ki bo v nedeljo,24. 7. 2007, z bogatim kulturnim programo,srečelovom ,živo glasbo/ans.Čepon iz Horjula/, seveda pa bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno! Vabljeni na Libno!
rimljanka
21. jun 2007 14:09
mislim da je ta vikend kresovnje na Rocno v Tacnu. Rajši pa preveri. lep dan
21. jun 2007 14:11
http://www.sraka.com/prireditve/prireditve.aspx?ob "Vabilo na kresovanje! Skavti pripravljamo na "kresni večer", to je 23. junija ob 20.00 kresovanje. kresovanje bo na župnijskem vrtu, na polju ob cesti Breznica - Vrba, na desni strani. Čeprav je v občinskem letaku zapisano, da bo prireditev v Ukanovi Vaki, smo spremenili, kraj prireditve zaradi organizacijskih težav. Vsako leto na kresovanju predstavimo katerga od običajev naših dedov in babic - in letos Vam bomo prikazali, kako in kaj se je zgodilo, ko so fantje prišli pod okno ljubljenega dekleta. Se vidimo v sredo ob 20.00. skavti" titta - nekaj kresov bo pred praznovanjem obletnice državnosti, nekateri pa z zamudo - na kresi se dan obesi...
21. jun 2007 17:16
rimljanka je napisal/a: |
Kresni večer je po starem verovanju 23. junija. Na kresno noč, če imaš srečo, da ti pade praprotno seme v škorenj, razumeš živali, ki se pogovarjajo. Niste vedeli tega? Samo - kje dobiti praprotno seme???????????? rimljanka |
Pa zakladi gorijo, to je pomembno! Srebrni z belim plamenom, zlati pa z rumenim!Vsi na kresno noč v gozd!
LP
cervus
21. jun 2007 20:33
na zbiljah je vedno lepo ... http://demo.e-prospekt.com/kresovanje-2007/ mandeljček
22. jun 2007 9:50
Najlepša hvala za ideje. Tole z Zbiljami se res sliši lepo. strelka
22. jun 2007 12:56
KAK sem neumna. V mislih sem imela samo prvomajsko kresovanje - čist sem pozabila, da tudi pri nas doma pravimo: ob kresi se den obesi...pa tole s praprotjo je tudi čist domača zadeva, saj stare zgodbe z našega Pohorja pripovedujejo o tem. tittaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Curry riž s tofujem