15. nov 2010 4:40
Imam pomivalni stoj od Boscha - star cca 6 let. Pa se mi zdi, da porabi nenormalno veliko soli, saj jo sigurno enkrat tedensko nasujem (lko sveti lučka) pri prejšnjem stroju to ni bilo tako. Če soli ne nasujem je posoda lisasta. Uporabljam pa Somat tabelete za pranje tisto veliko pakungo 100 ali 120 tablet in perem cca 10 pranj tedensko, včasih kakšno več. Perem na običajnem programu 55-65 oC. Sem pa imela tudi jaz probleme, ker je tableta ostala nestopljena na vratih ali celo na kakšni posodi, kamor je padla, tako da jo že nekaj časa dajem ali v eno izmed košaric za pribor (osnovna košara je razdeljena na 8 delov) in v tega potem ne dam nobenega pribora. Tableta se 100 % raztopi. Ta problem s soljo se pojavlja ne glede na to kateri prašek uporabljam, ker sem jih že več probala - od ta poceni, do dražjih.
Ali iam še katera tak problem? Ali vedno nasujete sol, ne glede na to, da uporabljate tablete, ki imajo vse to že notri, ker kot zagotavljajo potem soli ni treba dodajati (meni se serviser svetoval namreč drugače)?
tedyka