27. jun 2007 14:36
K mlečnim kumaram paše na primer tudi krompir v oblicah ali pa v peči pečen cel krompir. Ni pa nujno. Kyara
27. jun 2007 14:36
K mlečnim kumaram paše na primer tudi krompir v oblicah ali pa v peči pečen cel krompir. Ni pa nujno. Kyara
23. jul 2007 11:06
Loni je napisal/a: |
Danes polenta na žaru z mozzarello in zelena solata. Loni Makaroni [rozica] |
23. jul 2007 11:41
Živ, zelo zanimivo, da ima večina ljudi probleme s prehranjevanjem v teh vročih dneh. No, pri nas tega ni. Lahko neomejeno jemo in spimo, za kaj drugega pa nimamo moči:) Sicer pa smo v zadnjih dneh jedli: pečen krompir, zrezke s sirom in stročji fižol v solati, tiramisu fižol v omaki, sirove štruklje, puding kumare v omaki, pire krompir, hrenovke, sladoled golaž, kruhovi cmoki, zelena solata LP, Pija Pingvin
23. jul 2007 13:09
patty je napisal/a: | ||
|
Sicer nisem Loni, pa da ne boš predolgo čakala, če je punca slučajno na dopustu, sem ti poiskala en recept:
Blanchy
23. jul 2007 13:24
Hvala Blanchy ! patty
23. jul 2007 15:19
Včeraj sem naredila bučkine polpete, pečene v pečici. Zraven sem ponudila zeleno solato, za sladico pa jogurtovo strjenko z borovničevim prelivom.Odlično. Pekarica
23. jul 2007 22:44
Pravkar sem pristavila juho za žolco, čez noč se bo kuhala na prostem, jutri jo precedim in če jo bom dobro zakamuflirala v hladilniku, bo na sporedu v sredo. Drugače pa že jutri zvečer. Žolco naredim poleti čisto, včasih govejo, včasih ribjo (tiste ni treba mrcvariti čez noč) in je dobro ohlajena v tej vročini res neprecenljiva. Pa še nobenih komedij ni z njo, saj se sama kuha, če je kuhalnik na prostem, toliko bolje. Danes smo se hladili s tzatzikijem, ki sem ga dala za deset minut v strojček za sladoled. Obneslo se je sijajno, zato sem se odločila, da bom poskusila z isti metodo obdelati še druge hladne juhe. nola
24. jul 2007 12:29
Kaj bi lahko pripravila poleg zapečene polente. Dobro solata je ena izmed idej. Mislim, da sem nekje prebrala zapečene bučke, a doma nismo najbolj ljubitelji bučk. Še kak predlog? patty
24. jul 2007 12:38
peperonato? TanjaG.
24. jul 2007 13:34
Poleti pogosto kuham obare ( urejeno imam talo, da kuham zunaj ), zvečer pogosto na žaru, zadnje čase se obrnilo tako, da sam pečemo perutničke, za pijačo zna se : mrzla bevanda.
nola,
daj na hitar napiši recepte za žolce ( ša posebej me zanima ribja, nikoli je nisem delal ( ljubitelj rib, pa tak )).
madona, sedaj sem se spomnil, še ta let nisem delal caponate. Receptov je malo morje na internetu, pa mislim v bazi tudi, če kdo dela naj napiše svojo varianto.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoče piščančje perutničke
Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev