Kje kupiti hrano?

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

20. jun 2007 20:38

Včasih so bolj temeljito pregledovali kot zadnje čase,tako da pretirane brige zaradi carinikov ne rabite imeti. ati zlati

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

20. jun 2007 21:16

Mi se na pot odpravimo ponoči (2h ali 3h zjutraj) zato s cariniki nimamo težav. S seboj pa vzamem kakšne nepokvarljive stvari kot npr pašta, riž, vložena solata, voda, domače piškote ;) pa še kaj se najde. Zelenjavo in sveže meso pa kupimo na hrvaškem. mina20

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

20. jun 2007 21:40

Mi vsako leto hodimo v Dalmacijo, v cene se nikoli ne poglabljam preveč, vendar tako po občutku se mi zdi, da proizvodi, ki so hrvaški niso nič dražji kot pri nas, kar pa uvozijo je pa res dražje. Ribe bi res lahko bile ceneje, kar se pa mesa tiče, pa imamo mi super izkušnje z mesarji, dobiš svežo teletino, jagnjetino, svinjsko, nikoli še nismo imeli težav glede čistoče ali česa pokvarjenega.Draga pa je zelenjava in sadje, vendar to samo od preprodajalcev, če naletiš na domače ženičke kmetičke pa ni tako hudo. Hobotka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

20. jun 2007 21:50

Kje pa so še ženičke kmetičke?  Mi hodimo na Pag in jih tam na žalost ni. Sadje je drago kot žafran, še fige, ki visijo avgusta z vsakega grma so bile lani po 20 kun, enako domače grozdje. Mi hodimo vsa leta v isti apartma, zraven ima hišo zagrebčanka, ki zamrznjene ribe pripelje iz Zagreba in jih na morju sploh ne kupuje. Pripeljejo ribiči zjutraj na obalo, vendar so ribe občutno dražje kot doma, kljub posredništvu, prevozu, marži in davku. Očitno bi radi v dveh mesecih sezone zaslužili za celo leto.

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

20. jun 2007 21:59

Mi gremo tudi letos na Pag in nameravamo kupit vso možno hrano v Sloveniji. Otok je otok in cene so tam občutno dražje. Naredila bom približen načrt, kaj bomo vsak dan jedli za kosilo, zajtrk in večerja pa bo iz hladilnika: namazi, sirček, salama, kompoti, jogurti, konzerve, muesli ... če ne pa kak trikotnik pizze, palačinka, girice, pomfrit ali sladoled v mestu, pa bo. Meni itak hrana ne igra pretirane vloge na dopustu. Zjutraj se najemo, potem pa imamo združeno kosilo in večerjo, še kaj za "pogrickat" ob kartah, balinčkanju, klepetu in to je to. Vsem skupaj želim en krasen dopust, kdajkoli že bo in kjerkoli pač boste kupovali hrano. Karmen jessy6

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

20. jun 2007 23:15

Jaz hodim na vikend, in pelejm vse s sabo. Mi imamo dol eno zanikrno trgovino, kjer kupujem res najnujnejše, in če je sila. Moko, pirino, polnozrnato nosim s sabo, ker je dol ne dobim. Pa da ne naštevam, česa vse še ne dobim... KO je bila moja hčerkica stara 6 mesecev in sem uvajala gosto hrano, sem morala obrnit cel otok ogrog, da sem našla ala frutek kašice, pa sokce. Sem bila jezna takrat, ker nisem trogala s sabo... Pa že 15 let hodimo dol, pa še nikoli nismo metali na meji česa stran... Meni je najhuje, da se eno uro vozim do trgovine, kjer je drago, pa še izbira je bolj tako tako...

Ravno v petek grem, pa trogam spet... 

lidka

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

20. jun 2007 23:36

mi se vedno ustavmo v merkatorju/šparu v kopru in pač nakupmo. problem je včasih, ker nam škatle ne gredo v avto in potem so cele komedije.. na meji nam pa še NIKOLI niso kar koli rekli glede hrane. iversonka

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

21. jun 2007 7:22

Nas še nikoli niso ustavili na carini in metali hrano ven, pa mamo vedno seboj, smo pa imeli že druge probleme, najbolj smotane in največ komplikacij delajo svetlolase hrvaške carinice.....vedno je kakšna štala........ Tudi iz Hrvaške v Slovenijo nismo imeli problema pri tovorjenju večje količine mesa in zelenjave (Svakinja ima kmetijo, pa smo dobili domače meso, žal živi na Hrvaškem). Drugače si vzamemo predvsem suhe stvari, sadje pa prve dni in kakšno domačo zelenjavo. Pijačo tudi, primerjava cene hrvaške vode z okusom je pri nas 0,63 eur (če je akcija 0,45) na hrvašem 8-10 kun. Ž.N.

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

21. jun 2007 9:53

Mi hodimo ze vrsto let kampirat v Valkanelo. Res , da sta v kampu dve trgovini, ampak obe nesramno dragi. Razlika med cenami v teh dveh trgovinah junija, al pa julija in avgusta je ogromna. Nimam pa nobene zelje, da se vozim nabavljat v Porec ali Vrsar, zato vse peljemo sabo, tam pa kupujemo samo kruh in obcasno kaksen kos mesa. V kampu je tud pitna voda, v vseh teh letih se noben od nas ni nic staknil. Ce bi me pa slucajno na meji zavrnili, pa pac grem domov, sploh se ne bi sekirala, ker obstajajo se druge destinacije. Vendar zaenkrat s cariniki ni bilo nobenega problema. vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti