24. okt 2008 16:53
Ker sem tudi sam pred časom kupil kilogram lovk orjaškega lignja (cca. 1,2 €), sem se včeraj odločil, da naredim nekaj iz njih. Na srečo mi je najbolj pomagal ati zlatijev predlog, ki sem ga upošteval glede priprave solate. Potek priprave pa je zgledal takole: - lovke orjaškega lignja sem narezal na manjše kolobarje - v večjo posodo sem nalil veliko vode, saj sem lovke prekuhaval 2 uri, po uri in pol sem dodal tudi sol - po dveh urah sem lovke vzel iz posode, nalil novo vodo in dal za pol ure kuhati na enak način pakirane morske sadeže, ta čas pa odstanil maščobo in kožo iz lovk orjašega lignja - lovke sem narezal na male košče, stisnil 2 stroka česna, posolil in popopral, dodal zmrznjen peteršilj, kuruzo, črne olive in za dodaten okus dodal olivno olje - nato sem dodal tudi pakirane morske sadeže, premešal in pustil čez moč stati, saj se je priprava zavlekla do enajste ure zvečer Limone žal nisem imel doma, bi pa jo vsekakor dodal. Fotko dodam kasneje. Sporočilo je spremenil(a) heker dne 24. okt 2008 16:54:13