20. jun 2007 10:34
Otekanje nog je tudi stranski učinek jemanja kontracepcijskih tablet. Moja kolegica je morala zamenjat tablete, da ji niso več zatekale. vanya
20. jun 2007 10:34
Otekanje nog je tudi stranski učinek jemanja kontracepcijskih tablet. Moja kolegica je morala zamenjat tablete, da ji niso več zatekale. vanya
20. jun 2007 10:45
Packa in vse druge, hvala za nasvete. Jaz si te dni že delam čaj iz koprivnih svežih listov. Dam cca 1,50 l vode vret, ko zavre dam dva koprivna vršička (koprivo odtrgam kakih 15 cm pod vrhom), zraven dam še tri vršičke melise. Ogenj ugasnem in pustim stati pokrito 10 minut. Potem vzamem ven liste in ko se malo ohladi, prelijem čaj v 1,5 litrsko steklenico, iz katere pijem čez dan po požirkih. To mi je zelo osvežilna pijača, ki je še zdravilna povrhu. Opazila sem, da so mi v teh dneh, ko sem začela zopet piti ta čaj po daljšnem premoru, noge spet v redu. Pa dosti zelenjave in sadja in malo ali nič predelanih živil. Lep dan vsem. emily
20. jun 2007 12:03
Tudi jaz se vam zahvaljujem za nasvete. Sem pa se odločila in šla k zdravniku.Jutri moram v laboratorij, ker je, po besedah zdravnice, cel kup vzrokov za otekanje nog.Izvidi naj bi bili nekje drugi teden, tako da bom videla. Danes bo en vroč dan, zato vam želim čimveč prijetne senčke Kristina
22. jun 2007 9:43
Niso otekle noga, spada pa med težave z nogami: mene vse pogosteje boli kost na stopalu ob palcu. Na eni nogi je kost opazno večja od druge. Ali obstaja kakšna preventiva?
22. jun 2007 9:56
otekle noge: zagotovo pomaga tudi razmigovanje sklepov cele noge - najprej poudarjeno krcenje prstov gor in dol, nato gleznjev gor dol, nato krozenje gleznjev v obe smeri, razmigavanje kolenskega sklepa (krcenje in raztezanje noge, nato krozenje v kolenu), nato kolcnega sklepa (pokrcis nogo in gres s kolenom gor in dol, nato ce gre malo krozis kolcni sklep), kolikor gre. kakih 10 minut, da mocno razmigas in pospesis cirkulacijo ... da ne bo toliko zastajanja. drugace je to del jogijskega sklopa vaj pod imenom Pawanamuktasana, iz knjige "Asana pranayama mudra bandha" ce bi sel kdo v detajle. lp! mandeljček Sporočilo je spremenil(a) mandeljcek dne 22. jun 2007 09:57:31 Sporočilo je spremenil(a) mandeljcek dne 22. jun 2007 10:00:50
26. jun 2007 9:43
rdkapica je napisal/a: |
Niso otekle noga, spada pa med težave z nogami: mene vse pogosteje boli kost na stopalu ob palcu. Na eni nogi je kost opazno večja od druge. Ali obstaja kakšna preventiva? |
26. jun 2007 9:59
Da ne bo spet izpadlo kot reklama, veliko pripomočkov za tvojo težavo, kot tudi za težave diabetkov z diabetičnim stopalom ima firma VPD Bled, d.o.o, www.vpd.si, pa si poglej na njihovi spletni strani. So zelo prijazni, radi svetujejo in stvari pošljejo tudi po pošti. Mogoče boš kaj našla tudi zase. Lep dan brez oteklih nog in bolečin vsem. jana 07
26. jun 2007 12:05
rdkapica je napisal/a: | ||
|
Rdkapica, da slučajno nimaš PUTIKO, če te boli kost na palcu noge.?
Pozdravček!
26. jun 2007 14:06
Ne gre za kost na palcu, ampak na stopalu pred palcem - ne vem kako naj to opišem in ne vem kako se imenuje tisti sklep. Problem je samo en sklep na eni nogi, tako da sklepam, da ne gre za putiko. Vem, da tisti, ki imajo velike probleme s to kostjo, problem rešijo z operacijo. Mene pa zanima preventiva.
26. jun 2007 18:50
Pojdi k zdravniku. Sama sem imela nekaj časa nekoliko otekle in nazadnje sem si zastrupila kri, ker je bil to edini znak, da mi ne dela 1 ledvica. Zataknil se je kamen v ledvici in se je to tako zagnojilo, da je bil hudič, kateri se je začel v enem dnevu. Sedaj sem zelo pozorna na otekanje nog, saj je to pri meni edini znak za alarm. ham-njamKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučna juha s kokosovim mlekom
Pistacijeve rolice