19. jun 2007 14:44
Poskusi s sirom na žaru. Kupi mladi olimski sir za žar, v nekaj minutah je pečen, položi ga na posteljico iz rukole, prelij z malo olivnega olja, pomešanega s kakšno začimbo ali svežimi zelišči, pa balzamični kis, in dober tek. Predvsem je s tem zelo malo dela, kar se meni zdi ob proslavah najbolj pomembno.
Pa jajčevce pripravi za žar, so zelo izdatni in ti nadomesti zrezek. Jaz sem sicer zagrižen mesojedec, ampak včasih pa le tekne kaj lahkega, pa čeprav z žara.
Za meso pa naredi satay. Perutninski file nareži na nekaj cm široke trakove, toliko, da gredo v enem kosu na paličico za ražnjič, in cel kos nabodi na palico. Prej mariniraj z malo soka limete, čilijem v prahu in svetlo sojino omako. Lahko, okusno, pa nekaj novega.
ali pa kupi velike rakove repke in večje ribje fileje, te nareži na večje kocke. Na paličice natakni po en velik rakov rep in košček ribe, vse je gotovo v petih minutah. Če pa na paličico nabodeš cel korenček, kos bučke, po en špargelj in mlado čebulo, boš pa še malce presenetila svojo družbo. Korenček ovij v slanino, boš videla, kako dober je tak zelenjavni ražnjič.
V bazi receptov poglej Sadno-zelenjavna nabodala, to lahko pripraviš za začetek, da ne bo kdo umrl od lakote, čakajoč na kaj konkretnega.
Poleti pa bi se jaz izogibala solatam z majonezo ali kakimi težkimi polivkami, ker ko to stoji na vročini, mene apetit mine, ko vidim se stopljeno...
Ti bom še nekaj malega poslala na zasebno pošto.
Pozdrav, Mamamia
mamamia