19. jun 2007 12:06
Fakin 712, ne verjamem, da je to vzgoja staršev. Mislim, da starši ne učijo otroke mučiti živali (ali pa ja???. Otroci žal sploh ne znajo ravnati z živalmi. Dosti jih sploh ne loči med ovco in kozo, da o negi živali sploh ne pomislim. Otroci so zaprti po stanovanjih z računalniki in agresivnimi igricami, ko pridejo v družbo se grejo kdo je večji frajer,.... Sama imam dva otroka, pa štiri pse, pa 6 mačk, pa morskega prašička. Otroke zaposlim tudi s tem, da dajo živalim jesti, pa piti, pa menjavat slamo prašički, pa odejice, če jih kužki umažejo,.. Najbolj se zgražam nad tem, ko grem s kakšnim kužkom v mesto, pa se nekateri zgražajo: uf, pes.. Ali pa nekatere mamice, ki so z majhnimi otroci: joooj, ne tikaj kužka, ker se boš umazal . Sicer nič ne rečem, ampak takrat bi ji najraje kaj zabrusila nazaj. Z kužkom, ki ga imamo za psa čuvaja zunaj sicer ne hodim nevem kam, z tisimi, ki pa so v hiši (čivave), pa jih vzamem s seboj večkrat (sicer po enega naenkrat) in so čisti (kot z avtopralnice ), pol mi pa nekdo govori, da se bo umazal če takne psa. uuuufffffffff, kako me to jezi!!!! Mislim, da je tu bolj problem staršev kot zgled in spoznavanje otrok z živalmi. Žal tudi šole in vzogni zavodi ne naredijo nič na tem področju. Upam, da vsaj mi, ki smo na kulinariki lahko kaj naredimo v tej smeri - v smislu, da otroke spoznavamo z živalmi. No, mogoče sem šla malo izven vprašanja za zavetišče. Ampak tisto z muckom, me je kar razjezilo. Lep sonček vsem Winnie Sporočilo je spremenil(a) Winnie dne 19. jun 2007 12:07:26