Imam dveletnega sinčka, ki ja alergičen na jajca in mleko. Ali mi lahko pomagate z recepti brez jajc?
Hvala!
Lp Metka
Imam dveletnega sinčka, ki ja alergičen na jajca in mleko. Ali mi lahko pomagate z recepti brez jajc?
Hvala!
Lp Metka
neznan uporabnik
26. nov 2000 18:22
Pozdravljeni! Mislim, da kar nestrpno pričakujete nek odgovor -bližajo se različni prazniki, za katere bi verjetno želeli pripraviti svojemu malčku tudi kakšno sladkarijo. naj vas potolažim: se bo dalo. pa vendar najprej vprašanje: Ste pri zdravniku ali dietetiku že dobili vsa navodila in veste, kje vse (v katerih izdelkih) sta jajce in mleko? Če tega ne veste, vas pričakujem v forumu, ki je namenjen za zdravo prehrano in prehrano med različnimi bolezenskimi stanji. Tam bi mogoče tudi kaj več o nekaterih receptih. Za tokrat en recept: KORENČKOVA PITA Z JABOLKI Potrebovali boste: 500 g jabolk, 125 g moke, 70 g sladkorja 70 g drobno naribanega korenja 60 g dovoljene (!!) margarine 1/2 vrečke pecilnega praška V moko, v kateri je vmešan pecilni prašek nadrobimo dovoljeno (!!!) margarino ter z naribanim korenčkom in sladkorjem vgnetemo v testo.Testo razvaljamo ter ga v pečici spečemo do polovice (cca 10 minut na 180°C); nato ga prekrijemo z dušenimi jabolki ter pečemo na 180°C še približno 20 minut. Ko je pita pečena, jo razrežete na poljubno velike koščke in upam, da bo sinčki všeč. Lep pozdrav in, če je še kaj - se beremo v forumu za prehrano ob različnih bolezenskih stanjih. Dietetik
16. nov 2014 11:33
Ali ta dva foruma še obstajata, ker ju ne najdem?
tibe
16. nov 2014 11:58
Katera dva? Če bi - hipotetično - v iskalnik vtipkala "brez jajc", bi dobila 346 receptov in 42 forumov.
Sonja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gravče Tavče ali Prebranac
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda