Pripomba ge. Marinke, da je na Kulinaricni Sloveniji bilo ze marsikaj razjasnjenega me je spodbudila, da sem bolj natancno pogledala kaj vse je bilo povedanega na to temo. Rezultati so me presenetili.
1) Tu je resnicno za zacetnika skoraj preobsiren clanek ge. Marinke, katerega ne boste takoj nasli. Zal!
2) V stirih forumih se nahaja 17 tem s skupno 86 odgovori; od tega pet tem ni dobilo niti enega odgovora!!, dve temi sta se sprevrgli v debato, ki nima z MVP ali njihovo uporabo nobene povezave, v eni temi ocenjujemo aparate, v eni temi pravilno izbiremo pecico, v petih temah je nasvet: preberi clanek g. Marinke ali njeno knjigo, ki pa so zal razprodane. (17-5-2-1-1-5 = 3 teme, ki so bile zame zanimive). Glede na to, da trenutno obstaja sest forumov s skupno 971 temami (in 5982 sporocili) predstavlja 17 tem le slaba 2%.
3) Med recepti sem jih nasla 27 za kuhanje v mikrovalovki, kar ponovno predstavlja slaba 2% vseh (kjer jih je trenutno 1340).
4) Med drobnimi nasveti je 5 vprasanj v zvezi s kuhanjem v MVP – en odgovor razlozi kuhanje in peko krompirja, ostali stirje pa bralca usmerijo k razprodanim knjigam ge. Marinke.
Kuhanje v MVP za nekoga, ki to pocne vec kot 30 let res ni tezko (tako kot priprava krofov ali potice ne), ko pa to pocnes prvic ti je ogromno stvari nejasnih. Splosna navodila so kljub vsemu samo splosna navodila, nekaj drugega pa so osebne izkusnje, teh pa na tem forumu ni. Mislila sem, da je forum namenjen izmenjavi izkusenj, tudi med zacetniki, dejstva pa zal govorijo drugace. Mislim da je mnogim kuhanje v MVP se vedno uganka, ker pa ze poznajo odgovore na svoja vprasanja jih raje ne zastavijo.
Za vse, ki vas ta tematika zanima: na emki sem nasla knjigo, ki se ni razprodana. Naslov bom izpustila ker ne delam reklame.
Lep pozdrav, R.