17. jun 2007 7:44
Če res nimaš časa in če si oseba, ki ne komplicira,kljub temu, da boš pa mela goste, ki radi komplicirajo (upam, da ne v večini), potem sva si podobni. Jaz sem naredila že 5 piknikov v samostojni varianti in sem upoštevala, da ostankov hrane ne bo naslednji dan nihče jedel pa pogreval in podobne fore, vedno tudi pomislim na lačne v Sloveniji in svetu!!!!!!!!!!!, da nimam denarja na tone, da bi ga vstran metala in predvsem, od vseh mojih povabljenih ni nihče sestradan in da vsak doma že nekaj do 15. ure poje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zakaj to bluzim, ker imam sestri in mamo, pa še bodočo taščo, ki mislijo, da je treba celo trgovino pa mesnico kupit za en piknik, da ja ne bi kej zmanjkalo, pa da ne bi kdo lačen slučajno bil ob porciji čevapov, ražnjičev, piščančjega mesa, kotletov in še kaj. Pol pa ko ostane, so pa jezne, ker gre hrana v škodo, nihče ti noče vzet pečenega postanega mesa, pa tut pol ne moreš 5 dni po pikniku še kr čevape jest!
Pred mesom je najbolj izi varianta-sveže pečene kokice(da folk tut pol pije),slani prigrizki, če nočeš kuplenih stvari, pa naredi iz krušnega testa-frcokle, so tu v bazi, al pa iz listnatega testa slane palčke, pa morda kakšno pecivo oz piškote. Seveda pa ne pozabi na kakšno sveže sadje, paše v vročini, al pa tudi kar bovla-za odrasle z alkoholom, za otroke brez.
Zelenjavo(paprika, redkvica, mlada čebula, paradižnik, kumare) nareži in porazdeli po krožnikih, tik preden gre pa na mizo, pa posoli in popopraj-najmanj škode se naredi, kot pa s solatami, ki potem ovenejo, ker boš mela kr dolg piknik, pa še bolj zdravo je!
Glede mesa je men mesar svetoval(5 čevapov, 1 kotlet, par pivskih, 2 ražnjiča/ osebo), glede piščančjih zadev ne vem. Moraš pa vedit, da je to za odraslo osebo. Ne vse naenkrat spečt, mal presledke vmes naredi. Ker imaš toliko mesa, pa če boste aktivni, morda ga pa res pojeste
V glavnem, kot sem na začetku rekla, folk ne komplicirat-bolj ko je enostavno, bolj dobro in zabavno je na pikniku!!!!!!!!!!!!!!! Računaj pa, da ti ni treba vse v naprej pripravit-npr. zelenjave, ker bodo ziher hotli gostje ti pomagat-saj veš vsak se vedno ponudi za pomoč v začetnih urah piknika, ker človk ne ve kam bi se dal oz da se mal tut s celotno družbo spozna.
Pa lepo praznovanje in naklonjene vremenske razmere, Petra
madronsica