ali je katera že kdaj poskusila porjaveti s tabletkami za porjavitev?verjetno ni preveč zdravo ampak manj škodljivo kot solarij.zanimajo me kakšne izkušnje imate.lp
romi1
ali je katera že kdaj poskusila porjaveti s tabletkami za porjavitev?verjetno ni preveč zdravo ampak manj škodljivo kot solarij.zanimajo me kakšne izkušnje imate.lp
romi1
15. jun 2007 22:20
sonce je zastonj, v zmernih količinah zanesljivo najbolj zdravo. rimljanka
16. jun 2007 7:56
Če misliš Brownemon, mamo pri nas dobre izkušnje z njim. Potemniš od sonca, to je samo prekurzor (karoten) za sintezo melanina. Skratka, v bistvu potemniš na naraven način, samo telesu daš dovolj snovi za tvorbo obrambe proti soncu (čemur rečemo rjava koža:) Mislim, da ne more bit škodljiv, saj je v bistvu isto, kot če bi pojedla ogromno korenčka:) Nosečnicam in doječim materam ne priporočajo recimo samo zaradi vpliva na barvo kože otroka, tako da po moje ne more bit škodljiv (ga pa vseeno letos ne bom jemala, da ne bojo potem fanta zafrkavali, čigav je ta otrok;) Moj oče ga je jemal, ko je šel veslat, za preventivo, da ga ne bi preveč opeklo, ker si ves dan na soncu in ti nabija od zgoraj, pa še od vode se odbija in se je super obneslo (ni bil nič opečen, temen pa, ampak to mu niti ni bilo tako važno). Potem sem ga enkrat probla še jaz in je res fajn, seveda se tudi namažeš s kremo prve dni, ampak ni treba tako zelo pazit. Recimo fantu je tudi pomagalo, ker ima tako kožo, da ga takoj opeče in nobena krema ne pomaga, da bi ga eno leto pa nič ne opeklo... Samo on je mel po njem kovinski okus v ustih in mu zato ni bil preveč všeč, deloval pa je, tisto poletje je bil bistveno manj opečen (sicer se vsako leto parkrat lupi, prav grozno, enkrat se pozabi namazat, pa tudi če je to septembra, pa je pečen, pa tudi če je bilo samo pol urce...) Veri
16. jun 2007 10:05
Jaz sem bila pa take "lepe" " korenčkaste, rumenkaste barve. jade
16. jun 2007 10:05
Če jemlješ take tablete moraš biti na soncu, ker se ti drugače koža obarva na oranžno. Mi je povedala v lekarni. Uly
16. jun 2007 10:15
Tudi jaz sem bila korenčkasta, nisem pa vedela, da moraš biti potem na sončku... katka
16. jun 2007 10:17
če postaneš take "korenčkaste" barve, kaj ni to znak, da jetra ne prenesejo glih najbolj tega?
titta
16. jun 2007 11:50
titta, takrat postaneš bolj rumenkast (najprej opaziš spremembe na očeh in sluznicah ter nohtih) kot pa korenčkast.... Tudi če uživaš res velike količine korenja ti lahko barvo potegne na "korenčkasto" oranžno. lp juhica
16. jun 2007 11:56
Ne jaz sem korenčkasta tudi od sonca. In od solarija. jade
16. jun 2007 13:53
Jaz vasko leto 14 dni preden grem na morje in na morju uživam tablete z beta karotenom. Pred leti sem imela namreč alergijo na sonce in mi je zdravnik priporočal naj jemljem tablete z beta karotenom. Dobim lepo rjavo barvo in še nikoli nisem bila korenčkasta. Je pa res, da te tablete niso za samoporjavitev ampak ti pomagajo, da lažje porjaviš in manj možnosti je da te opeče. Na škatlici pa piše tudi, da je koristen tudi za lase. Adrijanam
16. jun 2007 14:37
Jaz sem po beta karotenu vseeno dobila alergijo, pa še vse bele majčke sem uničila, ker sem švicala rumeno. Ogabno :( RadaJemKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem
Bovla po kitajsko