imam termometer za pečenje mesa ne vem kje naj najdem temperature za posamezne vreste mesa kdaj so pečeni /npr.piščane 75 stopinj/
hvala
imam termometer za pečenje mesa ne vem kje naj najdem temperature za posamezne vreste mesa kdaj so pečeni /npr.piščane 75 stopinj/
hvala
13. jun 2007 22:03
Mislim,da mora biti temperatura 77 stopinj pri vseh vrstah mesa,nisem pa prepričana. Lp tejka77
13. jun 2007 23:21
Nisem prepričana, vendar mislim, da mora biti piščanec pri 84 stopinjah, kje bi pa dobila to tabelo pa ne vem. tilenboc
14. jun 2007 7:34
Po FDA kodeksu: -cela perutnina 82°C -prsa 76,5°C -jedi z nadvom iz mletega mesa 74° C za 15 sekund -svinjina 68°c za 15 sekund -goveje, telečje, ovčje, ribe, jajca, mlečni izdelki 63°C za 15 sekund lp, Robida
14. jun 2007 8:52
Off topic: od kdaj se reče "mes" ? Že zadnjič sem to zasledila tukaj na forumu... Saj samo sprašujem, možno, da sem nepoučena in da so kakšne spremembe, ampak nas niso tako učili. hvala, lp Scorpy
14. jun 2007 9:44
Lidija, še tole iz Wikipedie: http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_(meat) teta torta
14. jun 2007 9:55
Scorpy, saj se ne... :) s0ncek*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Burek z lahko solato